Στ. Κασσελάκης: “Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα, εδώ που είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προχωρά ενωμένος στο τέταρτο συνέδριο μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος που σημειώνουν πως η επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη ανακλήθηκε απο τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πριν το τέλος της συνεδρίασης χωρίς ψηφοφορία, ομόφωνα.

«Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο» πρόσθεσαν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «μόνο ένα μέλος της ΠΓ ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου και απορρίφθηκε από όλους στην ΠΓ» και επισήμαναν ότι «το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον ISYRIZA».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  – ΠΣ, στην Πολιτική Γραμματεία μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία:  

α) εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας,

β) επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο.  

Η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Αν δεν με εμπιστεύεστε, ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και της εντολής των μελών» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Σέβομαι τα όργανα. Είμαι συλλογικός. Και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές» ανέφερε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα, εδώ που είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια» φέρεται να είπε παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε τα εξής:

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα και αυτό δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας.

Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγες, όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο, το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης. Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε; Να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς τη μόνιμη αμφισβήτηση.

Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών. Σέβομαι τα όργανα. Είμαι συλλογικός. Και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα, εδώ που είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια».