«Τέλος» η υπόθεση των υποκλοπών – Η απόφαση της ΑΔΑΕ επιβεβαιώνει το οργανωμένο σχέδιο

Του Βασίλη Σκουρή

    

Η αλλαγή της σύνθεσης πέτυχε το στόχο της – Τι γράφει ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης

Η ΑΔΑΕ, με πλειοψηφία 4-3, αποφάσισε να μην καλέσει σε ακρόαση τον Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, ώστε να εξηγήσει γιατί αρνείται να δώσει τον φάκελο για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Έτσι αποκαλύπτεται η σκοπιμότητα της απόφασης για αλλαγή της σύνθεσης της Αρχής, απόφαση που ελήφθη με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης!

Η απόφαση της ΑΔΑΕ δένει τα χέρια του ακέραιου προέδρου της Χρήστου Ράμμο να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, με αποτέλεσμα η υπόθεση να κλείνει και να μην μάθουμε ποτέ για ποιον λόγο παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Από την αρχή, άλλωστε, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο συγκάλυψης του μείζονος σκανδάλου για τη χώρα, αλλά και προστασίας από νομικές περιπέτειες όσων εμπλέκονταν στις παρακολουθήσεις εκατοντάδων πολιτικών, ακόμα και υπουργών, της ηγεσίας των ΕΔ, δημοσιογράφων κοκ. Η δε απόφασση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για την αποκάλυψη της αλήθειας, παρά μόνο να βρεθούν ενώπιον ποινικών ευθυνών όσοι δεν εφαρμόζουν την απόφαση του ΣτΕ.

Είναι δε χαρακτηριστική η ανάρτηση του καθηγητή Ξενοφώντα Κοντιάδη στο f/b, που αναφέρει τα εξής:

“Πολύ συνοπτικά: Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ομόφωνα να ενημερωθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης για τους λόγους παρακολούθησής του από την ΕΥΠ. Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ζήτησε τα σχετικά στοιχεία από την ΕΥΠ. Η ΕΥΠ αρνήθηκε να τα δώσει. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος έθεσε αυτονοήτως στην Ολομέλεια της Αρχής θέμα να προσκληθεί η ΕΥΠ να δώσει εξηγήσεις για την άρνησή της. Και η πλειοψηφία των μελών της ΑΔΑΕ (4-3) αποφάσισε σήμερα να μην κληθεί η ΕΥΠ!

Θυμίζω ότι η παρούσα πλειοψηφία στην ΑΔΑΕ διαμορφώθηκε πρόσφατα, μετά τον ορισμό νέων μελών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με τη σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας και Βελόπουλου, χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/5 των μελών της όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα. Μάλιστα η νέα σύνθεση της ΑΔΑΕ ορίστηκε από τη Βουλή την παραμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της ΑΔΑΕ, στην οποία θα αποφασιζόταν η επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ για τη στάση της στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων!

Όλα αυτά αποτυπώνουν πώς λειτουργεί σήμερα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Είναι και αυτό ένα σημαντικό κριτήριο της ψήφου μας την Κυριακή, τουλάχιστον για όσες και όσους θέλουν να ζουν σε μία σύγχρονη, δικαιοκρατούμενη δημοκρατία”.