Τέμπη: Το Documento αποκαλύπτει διαγραφή κρίσιμων συνομιλιών

Με ένα πρωτοσέλιδο, δημοσίευμα το Documento αποκαλύπτει ότι διαγράφησαν «κρίσιμες επικοινωνίες από το ειδικό καταγραφικό μηχάνημα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ)», ενώ δεν κρατήθηκαν αντίγραφα κατά παράβαση του σχετικού κανονισμού.

Η εφημερίδα γράφει πως ο ειδικός εφέτης ανακριτής, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, δεν βρήκε τους διαλόγους-κλειδί μεταξύ της ηγεσίας της πυροσβεστικής και μελών της πολιτικής προστασίας με τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο πεδίο

Το ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης σε εξαφάνιση-καρμπόν με αυτήν του βιντεοληπτικού υλικού που κατέγραφε την έλευση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, και σημειώνει την έρευνα για την πορεία φορτίου χημικών διαλυτών, που δημοπρατήθηκε λίγες ημέρες πριν την πρωτοφανή τραγωδία.

«Η μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου που εργάστηκε για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών δεν περιορίστηκε, όπως αποκαλύπτεται, στις συνομιλίες μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγών και στο βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραφε τη διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας, όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η εφημερίδα Documento, διαγράφηκαν επιπλέον και οι κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας με τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο πεδίο, οι οποίες (συνομιλίες) καταγράφονταν σε ειδικό μηχάνημα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων ΕΣΚΕΔΙΧ.

Μπορούμε να μαντέψουμε όλοι τι ήθελαν να αποκρύψουν: Το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος, το οποίο ακολούθησε. Όσο και να θέλει ο κ. Μητσοτάκης να κουκουλώσει τη χυδαία επέμβαση της κυβέρνησης για να επιτύχει τη συγκάλυψη του μεγαλύτερου κρατικού εγκλήματος στην ιστορία, η αλήθεια βρίσκει πάντα τον δρόμο της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «δεν θα σταματήσει να θέτει ερωτήματα και να ζητά απαντήσεις, με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε όλους όσοι συνέβαλαν και στο έγκλημα αλλά και στη συγκάλυψή του».