Του έκλεψε την δόξα…

Του Τάκη Ψαρίδη

Άναψε φωτιές στο Μαξίμου ο Δένδιας που αποστόμωσε τους Τούρκους σύμφωνα με την «σχολή» Καραμανλή.

Φωτιές πήραν και τα μπατζάκια του κου Μητσοτάκη που είδε να του «κλέβει την δόξα» ο Δένδιας και έσπευσαν οι επικοινωνιολόγοι του να δηλώσουν ότι δήθεν απάντησε «με εντολή Μητσοτάκη», κάτι που δεν πιστεύει ούτε και ο πιο φανατικός «κεντροαριστερός» και πρώην «ανανεωτικός» οπαδός του μητσοτακισμού.

Στο «μακεδονικό» κατέβασαν στις πλατείες δόρατα και περικεφαλαίες. Στα ελληνοτουρκικά, τότε που ο Παυλόπουλος και ο Τσίπρας αποστόμωναν δημοσίως και όπως έπρεπε τον Ερτογάν στην Αθήνα, τους χλεύασαν και τους κατηγόρησαν με το χειρότερο τρόπο.

Τώρα, ακόμα και αυτός ο Άδωνης ο γελοιωδέστερος όλων, δηλώνει θρασύτατα πως «όποιος αμφισβητήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, δωρίζει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια», ο δε «Μωυσής» φοβάται μήπως του κλέψει την δόξα ο Δένδιας, όπως τότε που ο Άδωνης δήλωνε ότι αυτός κάνει τις απολύσεις των εργαζομένων και δεν θα αφήσει τον Τόμσεν να του «κλέψει τη δόξα».

Είναι προφανές ότι ακόμα και στα εθνικά θέματα το υπέρτατο στρατηγικό σχέδιο του γνωστού πρωθυπουργού και του «επιτελικού» κράτους του, η «σχολή» τους δηλαδή, δεν είναι ούτε η «καραμανλική», ούτε η «συναινετική». Είναι απλώς η επικοινωνιακή. Ο,τι νάναι αρκεί να συμφέρει επικοινωνιακά πρωτίστως τον μεγάλο αρχηγό. Έτσι επικοινωνιακά κυβερνούν και έτσι διαχειρίζονται ακόμα και τον θάνατο από τον ιό γιαυτό και οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά δεκάδες έξω από τις ΜΕΘ.  

Είναι επίσης προφανές ότι αυτή η επικοινωνιακή διαχείριση των πάντων δεν θα είχε καμία απολύτως τύχη αν ο μητσοτακισμός δεν διέθετε τα μέσα για να την ασκήσει, αν δηλαδή δεν ήλεγχε σχεδόν το σύνολο των μίντια στη χώρα και την γνωστή «στρατευμένη» δημοσιογραφία, που τώρα «ξέχασε» και πάλι την πανδημία και υμνολογεί το νέο «κατόρθωμα» του «Μωυσή» που έκανε ο ..Δένδιας!

Η επικοινωνία είναι μεν το μεγαλύτερο σύγχρονο υπερόπλο κατά των κοινωνιών, αλλά ταυτοχρόνως αποκαλύπτει το ήθος και το ποιόν αυτών που την διαχειρίζονται. Φυσικά μόνο σε όσους μπορούν να ακόμα να σκέφτονται. Οι υπόλοιποι «δοξάζονται» μεταξύ τους..