Τo «Mισέλ – Gate» καρατόμησε τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών και τον Γραμματέα Διασποράς της ΝΔ

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τις ευρωεκλογές και την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη αλλά και του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προχώρησε σε παραδοχή του σκανδάλου και των εμπλεκόμενων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Παύλο Μαρινάκη τα emails των Ελλήνων απόδημων έφτασαν στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσω συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», τόνισε για τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη «πως το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια mails έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2023 από συνεργάτη του τότε γενικό γραμματέα του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκη γι’ αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν έχει πλέον αυτά τα καθήκοντα, έχει άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς, ή οτιδήποτε σχετικό με τις εκλογές».

Επιχείρησε ακόμη να αποσυνδέσει την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων με την επιστολική ψήφο, λέγοντας πως «ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από τα τωρινά του καθήκοντα για λόγους πολιτικής ευθύνης αν και δεν είχε μέχρι σήμερα τα καθήκοντα αυτά γι’ αυτό και όλο αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις εκλογές, ούτε με την επιστολική ψήφο. Γιατί μιλάμε για στοιχεία που προέκυψαν μετά την ψηφοφορία, αλλά είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Όσον αφορά τον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ του κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι πήγαν σύμφωνα με αυτά που προέκυψαν από αυτή την έρευνα στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω προφανώς, αν η ίδια γνώριζε».

Παράλληλα ο Παύλος Μαρινάκης αποκάλυψε πως «τα στοιχεία δόθηκαν κάποιο χρονικό διάστημα, εβδομάδες, μήνες, μέσω του δεύτερου προσώπου, πριν από την αποστολή του email που έκανε. Όμως, το πρόσωπο αυτό τα είχε πολλούς μήνες πριν, από ό,τι έχουμε καταλάβει που το προσδιορίζουμε κάπου μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών του 2023», ενώ παραδέχθηκε ότι έχει προκύψει ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων.