Χρήσιμοι ηλίθιοι-χρυσοθήρες

Του Γιάννη Πανούση

Μήτε ο Θεός, μήτε ο Διάβολος

θέλουν να γιατρευτεί

Ν. Καζαντζάκης, Ο  Χριστός ξανασταυρώνεται

 

Θα περίμενε κάποιος οι διάφοροι διανοούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ [καθηγητές ΑΕΙ, συγγραφείς,καλλιτέχνες κλπ] να μιλούν δημόσια και για τα λάθη της Διακυβέρνησης κι όχι μόνο να δοξολογούν, με θεωρητικές κατασκευές, τις θετικές αποφάσεις και τα θετικά μέτρα. Το να μένουν βουβοί στα ηθικο-πολιτικά μειονεκτήματα  και να καταγγέλουν όλους τους άλλους [και το νεοφιλελευθερισμό], αν μη τι άλλο, δεν προσιδιάζει σε ανθρώπους του ελεύθερου πνεύματος [όπως οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι].

Μερικοί μάλιστα υπερβαίνουν τα όρια και με αντάλλαγμα θέσεις, διευκολύνσεις και προνόμια έχουν αναλάβει σχεδόν εργολαβικά να υποστηρίζουν τ’ανυποστήρικτα και ν’αμαυρώνουν την εικόνα που μέχρι τότε είχαν ως επιστήμονες,κοινωνικές προσωπικότητες κλπ.

Ετούτοι οι χρήσιμοι ηλίθιοι, την πλειονότητα των οποίων καταψήφισαν/καταπόντισαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου,όχι μόνον αρνούνται να κατανοήσουν ότι ήσαν ‘μιάς χρήσης’ κι ότι μετά το κομματικό σύστημα θα τους έστελνε στ’αζήτητα, αλλά δεν μπορούν επίσης να χωνέψουν ότι η επιστροφή τους στην κοινωνία, ως ηθικοπολιτικά ηττημένοι και άχρηστοι κομπάρσοι, θα ήταν οδυνηρή.

Ας πρόσεχαν αυτοί οι ‘διάσημοι’εκ-πεπτω-κότες… κι αν δεν ήξεραν ας ρωτούσαν τους παλαιότερους για το πόσο πιάνει στο Αυλικό Χρηματιστήριο η παροχή προσωρινών υπηρεσιών[και ιδίως για το πόσο διαρκεί].