Χρήστος Ράμμος: Ηρωισμός

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Υπάρχει ηρωισμός, σεμνός και φωτεινός ταυτόχρονα, στη σθεναρή εφαρμογή του Συντάγματος, από τον Χρήστο Ράμμο.

«Ράμμο, θυμήσου τον Σαρτζετάκη», είναι το σύνθημα που διαμορφώνει η συγκυρία.

Ενας ακέραιος πρώην δικαστικός, επικεφαλής μιας κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα Ανεξάρτητης Αρχής, ερευνά μια δυσώδη υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται ο Πρωθυπουργός και το παρακράτος του και στοχοποιείται. Από τον Πρωθυπουργό και το παρακράτος.

Όπως ακριβώς πριν από εξήντα χρόνια ο θρυλικός ανακριτής που ανέλαβε να δέσει νομικά τους δολοφόνους του Γρήγορη Λαμπράκη και το παρακράτος που τους περιέθαλπε.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στις ζοφερές συνθήκες της δεκαετίας του 1960 στον Χρήστο Σαρτζετάκη δεν τον έκαμψαν, η Ιστορία τον δικαίωσε και η Γ Ελληνική Δημοκρατία τον τίμησε.

Σήμερα ο ζόφος επιστρέφει με επιδίωξη να συγκαλύψει τις ανομίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι πιέσεις προς τον Χρήστο Ράμμο έχουν ονοματεπώνυμα και κοινό παρονομαστή: τη χυδαιότητα και τον κυνισμό τους.

Άνοιξε τον χορό ο Οικονόμου, μιλώντας για «προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα»- και οι διατεταγμένοι των ΜΜΕ, το επέκτειναν σε… υποψηφιότητα Ράμμου στο Επικρατείας.

Ο Μητσοτάκης το επικύρωσε, λέγοντας ότι «θα δούμε στην πορεία πόσο ανεξάρτητος είναι».

Πρωτοφανής επικήρυξη ενός λειτουργού, επειδή κινείται εντός του συνταγματικού πλαισίου και του καθήκοντος που του αναθέτει.

Ηδη ο Ντογιάκος προσπάθησε να τον τρομοκρατήσει με απειλή κάθειρξης, σε μια αντισυνταγματική «γνωμοδότηση» για να σταματήσει την έρευνα της ΑΔΑΕ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να εκτεθεί ο ίδιος.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, με την συνήθη καφενειακή αμετροέπειά του, αποφάνθηκε ότι «ο κ. Ράμμος είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να παραιτηθεί – δεν μπορεί κανένας να έχει εμπιστοσύνη σε αυτόν τον Πρόεδρο, από την ώρα που έχει πολιτική και κομματική ταυτότητα».

Δεν έχει εμπιστοσύνη ο Αδωνις στον Ράμμο! Τι άλλο θα ακούσουμε Μεγαλοδύναμε.

Αφού μιλάει έτσι η κυβέρνηση, τι μπορεί να περιμένει κανείς από τους βουλευτ΄΄ες της που συνήθως μεταφέρουν το λόγο των καταγωγίων στην πολιτική.

Ενας Μαρκόπουλος εξαπέλυσε αήθη επίθεση λέγοντας ότι «ο Ράμμος την έχει δει Θεός – είναι delivery boy του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γεραπετρίτης που παριστάνει τον πνευματικό άνθρωπο, ψευδολογώντας ότι « ο κ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα», διέγνωσε ότι «καθίσταται μέρος πολιτικού παιχνιδιού λίγους μήνες πριν τις εκλογές».

Ότι ο Μητσοτάκης απέφευγε να ζητήσει ενημέρωση, του …διέφευγε. Ότι ο Τασούλας είχε ήδη ενημέρωση και την καταχώνιασε το παράβλεψε.

Σε όλους μαζί απάντησε καταιγιστικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος, εκ μέρους της επιστημονικής κοινότητας: ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έπραξε κατά τον νόμο.

Υπάρχει ηρωισμός, σεμνός και φωτεινός ταυτόχρονα, στη σθεναρή εφαρμογή του Συντάγματος, από τον Χρήστο Ράμμο.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR