Χρήστος Ταραντίλης: Κουρτίνες

Του Γ. Λακόπουλου

Κακή εξέλιξη για το σύστημα Μητσοτάκη, ότι ο άνθρωπος που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση δεν ενθουσιάσθηκε με την ιδέα ότι υπάρχουν και άλλες κουρτίνες στην κουζίνα. Παρέδωσε τα κλειδιά και βγήκε να πάρει αέρα.  

Σε όλες τις κυβερνήσεις ο άνθρωπος που ορίζεται να μιλάει για λογαριασμό τους, έχει μια θέση πίσω από την κουρτίνα, που χωρίζει την κουζίνα του Πρωθυπουργού από τους υπουργούς του…

Ο Χρήστος Ταραντίλης ήταν η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση στον δεύτερο κουτσο-ανασχηματισμό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένας από αυτούς που είδαν με καλό μάτι ότι θα αντικαταστήσει στο πόντιουμ την «ομιλούσα» κεφαλή του Στ. Πέτσα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας

Όχι γιατί ο Μητσοτάκης τον ακολούθησε δίνοντας το ρόλο του πορτ παρόλ σ’ έναν μουσάτο – που φέρνει στον καθηγητή του Casa de papel, όπως είχε πει για τον δικό του Ηλιόπουλο.

Απλώς δικός του άνθρωπος ήταν συμφοιτητής του και του μίλησε με τα καλυτέρα.

Ο καθηγητής που ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος στις αρχές Ιανουαρίου, έδειξε εξ αρχής ασύμβατος με το σύστημα που όφειλε να εκπροσωπεί. Όσες φορές έπρεπε απαντάει από το «μάνιουαλ» -και άρα να μην είναι ο εαυτός του- δεν του έβγαινε.

Θα μείνει στην ιστορία το στιγμιότυπο όταν προσπάθησε να παίξει το ρόλο του, κατά την εντολή που είχε, για την παραίτηση Λιγνάδη και δεν μπορούσε να εκφέρει το όνομα.

Ύστερα τα βουβάλια και τον έκαναν βάτραχο στο βάλτο. Κατά σειρά: ο Σκέρτσος, ο πολυπράγμων Γεραπετρίτης και στο τέλος ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Πρόβαλαν τον ισχυρισμό ότι ο -ήδη προφυλακισμένος- σκηνοθέτης δεν πρόλαβε να παραιτηθεί. Τον παραίτησαν – κάποιοι…

Για δυο κυβερνητικούς παράγοντες ήταν κόλαφος. Πρώτα για τη Μενδώνη, που έμαθε ότι είχε ζητήσει την παραίτηση Λιγνάδη και το κατάπιε. Αλλά ο δεύτερος αποδέκτης του εξευτελισμού δεν τσίμπησε.

Γιατί να εκπροσωπείς κάποιους που σε βάζουν να πεις ότι ο Λιγνάδης έδειξε χαρακτήρα και έφυγε αυτοβούλως για «προσωπικούς λόγους» – και μετά να λένε ότι τον πήραν με το καροτσάκι; Δεν μπορείς να κάνεις ότι ψιχαλίζει.

Με την παραίτησή του ο Ταραντίλης έδειξε ότι δεν έπαθε Μενδώνη. Χάρηκε για την τιμή του εκπροσώπου, αλλά καλύτερα να βρουν άλλον.

Οι παλιοί πολιτικοί έλεγαν ότι το χειρότερο για έναν Πρωθυπουργό είναι του παραιτηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτό που είδαμε είναι αποδοκιμασία – τυλιγμένη σε ευγένεια.

Ένας νεόκοπος στην πολιτική δείχνει αξιοπρέπεια που δεν έχουν οι μεγαλοϋπουργοί με τη δουλική συμπεριφορά στο μέγαρο Μαξίμου.

Κακή εξέλιξη για το σύστημα Μητσοτάκη, ότι ο άνθρωπος που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση δεν ενθουσιάσθηκε με την ιδέα ότι υπάρχουν και άλλες κουρτίνες στην κουζίνα. Παρέδωσε τα κλειδιά και βγήκε να πάρει αέρα.

Η αντίδραση Ταραντίλη στο άδειασμα που του έκανε το μέγαρο Μαξίμου, είναι πράξη υποδειγματική. 

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR