Όταν η δημοκρατία βήχει

Του Γιώργου Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣΘεωρία συνωμοσίας; Σενάριο φαντασίας ή επιστημονική στατιστική αναγκαιότητα η αναφαινόμενη παραίτηση του Donald Trump από την εκλογική μάχη στις ΗΠΑ ;

Πρώτα απ’όλα δεν χρειάζεται πολλές αναλύσεις και εξηγήσεις αυτό. Γίνεται και είναι απόλυτα νόμιμο να παραιτηθεί ο υποψήφιος ενός κόμματος για τους δικούς του λόγους που μπορεί να προκύψουν άσχετα αν η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει και ακόμα και ο ίδιος ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εκτελέσει το δημοκρατικό του δικαίωμα και υποχρέωση.

Οταν τα ποσοστά της διαφοράς από την Hillary δείχνουν ότι η ψαλίδα ανοίγει περισσότερο από ότι η μασέλα του Μισσισσήπιου αλιγάτορα που ετοιμάζεται να φάει όχι ένα κοτόπουλο αλλά όλο το κοτέτσι, ε τότε είναι πιο λεβέντικο και ηρωικό για τον παραιτηθέντα ή για να είμαστε απόλυτα σωστοί  τον ’αποπεφθέντα’ εντέχνως υποψήφιο να μαζέψει το ψηλό καπέλο του θείου Σαμ και να το βάλει στην ντουλάπα με τα αναμνηστικά μιας ταραχώδους και προβεβλημένης περισσότερο για τα αρνητικά παρά για τα θετικά ζωής του.

Και εδώ φτάνουμε στο κρίσιμο και καίριο σημείο. Η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων δεν χρειάζεται και παρά πολύ προσπάθεια και αγώνα να καταβάλλει για να πείσει το φλεγόμενο όπως πάει μονονοθέσιο καρφί για τα Λευκά ‘βραχώδη’Όρη αντί για να προσγειωθεί στο βελουδένιο γρασίδι του Λευκού Οίκου.

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αρέσουν στο εκλογικό σώμα της χώρας το Hollywood ξέρει και ο μετρ των θρίλερ Dirty Harry μπορεί να καθαρίσει  την βρώμικη μπουγάδα ακόμα και τώρα για να ‘διατάξει’ τον χαμένο, αλλά και κατασπαραγμένο υποψήφιο, όχι σε υποχώρηση αλλά σε αναδιάταξη και ανασύνταξη.

Αν μη τι άλλο οι ‘αγώνες’ του Hollywood δείχνουν και στρώνουν την πορεία ενός ιστορικού παγκόσμια διακυβερνητικού κόμματος (πλανητάρχες ουκ ολίγοι). Που για πρώτη φορά στη Ιστορία δείχνει όχι να μην πιστεύει στην νίκη και στον εαυτό του αλλά να μην ψηφίζει τον εαυτό του. Αφού ακόμα και κορυφαίοι ρεπουμπικάνοι πολιτικοί δηλώνουν πως καλλίτερα  ψήφο στον Donald Duck παρά στον Donald Trump.

Το Holywood μπορεί να σώσει την παρτίδα για ένα Holly Cause (=ιερό σκοπό);

Στο κάτω πάνω της γραφής ο γκαφατζής Donald θα έχει επιτελέσει ιερό σκοπό κατανοώντας την σημερινή αναγκαιότητα και θα μνημονεύεται σαν ένας παίκτης ομάδας παρά σαν ένας αιώνιος παράφωνος.

 

 

γμ