Ύβρις!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Η αξιότιμη κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε, μεταξύ άλλων, τον …  δημοσιογράφο κ. Ευαγγελάτο! «Είμαστε υπερήφανοι για την δημοσιογραφία που ασκείται με αρχές (!), ιδανικά (!) και αξίες (!), ως εγγυητής (!!!) της Δημοκρατίας! Το είπε! Τιμή της και καμάρι της άραγε; Μπορεί! Να’ ναι ύβρις αυτό ή όχι, αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας;

Να της θυμίσω, αν και είναι αργά για προστασία, πως βράβευσε έναν …. δημοσιογράφο που έχει διαγραφεί από την ΕΣΥΕΑ τουλάχιστον … πέντε φορές! Ζηλευτό επίτευγμα, όντως! Δεν θα αναφερθώ στο … πλούσιο και σπουδαίο έργο της προσφοράς του στα … κοινά, που είναι γνωστό στο πανελλήνιο, εκτός από την κυρία … Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Είχε ρωτήσει τάχα τότε για την … μη βράβευση του διασώστη των προσφύγων Ιάσωνα Αποστολόπουλου; Άγνωστο! Και εξήγηση δεν δόθηκε! Σε εκείνη την περίπτωση την  … προστάτευσαν! Η ίδια όμως, δυστυχώς και λυπάμαι, αδυνατεί να προστατεύσει το κύρος του αξιώματος που κατέχει! Όταν το προσφέρει ως πρόσωπο τιμής σε απονομή, ωιμέ, σε επαγγελματία … δημοσιογράφο της πιο ανίερης … προσφοράς, της πιο αγοραίας που δύναται! Από Σορίν Ματέι, σπάσιμο απεργίας, μέχρι τρισδιάστατη απεικόνιση νεκρού μωρού σε δελτίο του!

Εύγε κυρία Πρόεδρε, άξια και εις ανώτερα (υπάρχουν άραγε;)! Οφείλω όμως να εκφράσω και την αίσθηση της αδικίας που χρεώνεστε, καθώς έμειναν πληγωμένοι και απαρηγόρητοι, τόσο ο κ. Πορτοσάλτε, όσο και ο κ. Πρετεντέρης! Όρεξη να έχετε και διάθεση και θα υπάρξουν ευκαιρίες και για άλλες, φαντάζομαι, βραβεύσεις! Άλλωστε το βραβεύειν και βραβεύεσθαι είναι ιδιωτική σας υπόθεση, μεταξύ σας αλληλοσυγχαίρεσθε! Και ο λαός αντιγράφοντας επιτυχημένες συνταγές, παρακολουθεί και πράττει ομοίως, βραβεύοντας την …. κυβέρνηση! Που με την σειρά της, μη ξεχνιόμαστε, τον βραβεύει με ,,,, λογαριασμούς! Πάλι μεταξύ μας δηλαδή!

 Όσο για εσάς, αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, μετά τις βραβεύσεις, τις μη βραβεύσεις, την σπουδαία ανακάλυψη του βασιλικού κασπώ και τις όμορφες και ιστορικής αξίας φωτογραφίες σας στο ειδυλλιακό «τείχος», αναμένω την επόμενη … αρνητική έκπληξη αιφνιδιασμού! Και πάλι εύγε! Έχει κι άλλο κάτω, αδέλφια, όλοι μαζί στην κατηφόρα, θεσμοί, αξίες, ήθος, κράτος, λαός, για το βραβείο του …. τελευταίου, του έσχατου, που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα! Έχει κι άλλο, αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, υπομονή θα τον βρούμε τον πάτο, δεν μπορεί! Την υπομονή σας, παρακαλώ!