Άδωνις Γεωργιάδης: Προς τι το σύνδρομο του κατηγορουμένου;

Του Γ. Λακόπουλου

 Είναι πάγιος δικαστικός κανόνας: ο κατηγορούμενος δικαιούνται να λέει ό,τι θέλει  για να υπερασπιστεί το εαυτό του.

 Σωστό και δίκαιο. Αλλά στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη κι αυτός ο κανόνας  δεν αντέχει. Λέει ό,τι θέλει-  δημιουργώντας σε όποιον τον παρακολουθεί την εντύπωση ότι συμπεριφέρεται σαν κατηγορούμενος. Ενώ δεν είναι. 

Πολύ περισσότερο δεν είναι ένοχος για τίποτε. Μια δικαστική έρευνα γίνεται και για αυτόν όπως και για τόσους Έλληνες πολίτες..  Νόμιμη και κανονική. Και σε καμία περίπτωση δεν του έχει απαγγείλει κατηγορία από  καμία  δημοσιά αρχή.

Αν ήταν κατηγορούμενος θα μπορούσε να του συγχωρεθούν όσα τσαμπουνάει στα κανάλια,  μοιράζοντας ισόβια τον Τσίπρα για εσχάτη προδοσία,  εκτέλεση στον Παπαγγελόπουλο για  αλλοίωση του πολιτεύματος , στρατόπεδα συγκέντρωσης στους  Συριζαίους για  απόπειρα εγκαθίδρυσης δικτατορίας,  δεύτερη ποινή στο Τσίπρα για  το.. κλείσιμο  του Μέγκα -που έκλεισαν οι μέτοχοί του και το είπαν- και ποιος ξέρει τι βασανιστήρια έχει στο μυαλό του για την Τουλουπάκη.

 Πας καλά, άνθρωπέ μου; Θα του έλεγε κάποιος φίλος του, αν  έχει φίλους. Δεν πάει. Καρφώνεται χωρίς  να το καταλαβαίνει. Υπουργός και τραβολογιέται μέρα νύχτα στα κανάλια , εκθέτοντας την κυβέρνηση στη οποία μετέχει με αυτά που λέει και παίζοντας με τις αντοχές του Μητσοτάκη. 

 Τι ζόρι τραβάει και μπλέκει την κυβέρνηση σε ένα θέμα με το οποίο ασχολείται η Βουλή και η  Δικαιοσύνη;

Θα πει κανείς: αγανακτεί ο άνθρωπος γιατί τον αφορά προσωπικά. Πώς  θα πάψει να τον αφορά;  Βγάζοντας νύχια μαρτύρων, στέλνοντάς στα μπουντρούμια για όλη του τη ζωή του Τσίπρα και ένας Θεός ξέρει τι άλλο θα το κατεβεί;

Τι είναι αυτό που δεν τον αφήνει αν ησυχάσει;  Πήγαν δυο μάρτυρες και είπαν ότι υπήρξε αποδέκτης μίζας από τη Νοβάρτις; Υπήρξε; Όχι , διαβεβαιώνει. Ούτε κανείς άλλος μπορεί να το ισχυριστεί…

Τότε γιατί δεν αφήνει την εισαγγελία να κάνει τη δουλειά της. Δεν πρόκειται να του καταλογιστεί κάτι που δεν  έκανε. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Θα τελειώσει η έρευνα και δεν θα αποδειχθεί τίποτε σε βάρος του,  αφού δε υπάρχει τίποτε.  Και η ζωή του θα συνεχιστεί ανέφελη. Τι συγχύστηκε και τι μπούρδες είναι αυτά με τις προδοσίες και το πολίτευμα;  

 Να πεις ότι προεκλογικά του έκανε ζημιά η φημολογία, να το καταλάβει κάποιος. Αλλά οι εκλογές έγιναν. Βγήκε βουλευτής και έγινε και υπουργός.

Μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές, θα έχει διαλευκανθεί αυτή η ιστορία. Και θα  έχει και ένα ατού παραπάνω στα χέρια του, για τους ψηφοφόρους του στις επόμενες.

Γιατί τρώγεται μέσα νύχτα με τους μάρτυρες, τον Τσίπρα και τον Παπαγγελόπουλο;  Τι του φταίει η Τουλουπάκη; Αφού υπήρξαν καταθέσεις  δεν έπρεπε να το ψάξει; Να έλεγε: “Άντε ρε, από εδώ που θα πείτε τέτοια πράγματα για τον Άδωνι»;

Ίσα-ίσα το ψάξιμο είναι υπέρ του. Καθαρίζει με εισαγγελική βούλα και τα σκυλιά δεμένα. Τι τρώγεται με τις συμμορίες κι αυτός και ο Λοβέρδος και ο  Σαμαράς; 

Ποιος θα χάψει την ιστορία του ότι  ο Τσίπρας έβαλε τότε Παπαγγελόπουλο και αυτός έβαλε την Τουλουπάκη και αυτή έβαλε τους «ψευδομάρτυρες» να καταθέσουν ότι κατέθεσαν;

Εντάξει, να τον κατανοήσει κάποιος. Δεν είναι ευχάριστο να τραβολογιέται με τους  ανακριτές και τα ρέστα. Αλλά του έτυχε- κίνδυνοι του επαγγέλματος.

 Και δεν αποφασίζει κι αυτή η Τουλουπάκη, ρε παιδί μου ,με τη υπόθεσή του. Τουλάχιστον ο Λοβέρδος καθάρισε: θα πάει σε δίκη.

Ή μήπως αυτό είναι το πρόβλημα;