Άκης Σκέρτσος: Αμοραλισμός

Toυ Γ. Λακόπουλου

Κάποιοι τον βλέπουν ως «αυτοφοράκια» της κυβέρνησης που σπεύδει στο εδώλιο αντί του αφεντικού.

Άλλοι, ως «χειριστή» των υπουργών Υγείας- σε ευγενή διαγκωνισμό με τον Γεραπετρίτη- που έχει να κουμαντάρει και τους εργολάβους.

Τώρα παίζει τον θεωρητικός της κατεδάφισης του ΕΣΥ, ως κοινωνικής υποδομής για δωρεάν προσφορά υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό.

Στην αγοραία πολιτική κουλτούρα του Νεομητσοτακισμού αυτά είναι πολυτέλειες.

Τα λεφτά για την περίθαλψη των πολιτών, λείπουν από τους «επενδυτές».

Για την υγεία υπάρχουν πολύ ωραίες ιδιωτικές κλινικές- allinclusive.

Τα υπαινίσσεται με κυνισμό ο μεταβαλλόμενης επαγγελματικής ειδίκευσης εξωκοινοβουλευτικός που εμφάνισε στην κυβέρνησή του ο Μητσοτάκης σαν την παλιά διαφήμιση «βάλτε έναν τίγρη στη μηχανή σας»;

Στο εξομολογητικό περιβάλλον του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ ο Άκης Σκέρτσος είπε : «Δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο – και δεν υπάρχει και λόγος – να δημιουργήσουμε πολυτελές σύστημα υγείας, στο οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ».

Τι εννοεί ο ποιητής, όταν προβάλει ότι αύξησαν τη «δυναμικότητα», αλλά με «έκτακτο προσωπικό» και διπλασίασαν τις ΜΕΘ, αλλά από … ανάγκη- λόγω COVID.

Προφανώς, ας κόψουν το λαιμό τους όσοι μετά την πανδημία θα χρειάζονται νοσηλεία και δεν θα μπορούν να πληρώσουν στα ιδιωτικά μαγαζιά…

Άλλωστε και από το ΕΣΥ κάτι θα μείνει.

Η οπτική του ασχημονεί σε βάρος των ανθρώπων που δεν έχουν άλλη από τη δημόσια περίθαλψη.

Ένας-ακόμη- ανίδεος δεν μπορεί να δει το ΕΣΥ ως κοινωνική κατάκτηση, βασική ανάγκη των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας.

Είναι ολόκληρη παρέα.

Η Κεραμέως δεν θέλει πολλούς φοιτητές στα δημόσια πανεπιστήμια – αφού υπάρχουν τα ιδιωτικά κολλέγια.

Ο Χατζηδάκης βρίσκει ότι χαραμίζονται τα λεφτά των εργαζομένων στα επικουρικά Ταμεία τους και τα διοχετεύει στα «κοράκια» της χρηματοπιστωτικής πιάτσας.

Ο Σκέρτσος θεωρεί αδιανόητη την « πολυτέλεια» στα κρατικά νοσοκομεία- όπου προσέρχονται ως και Γύφτοι ή μετανάστες- όταν προσφέρουν πραγματική πολυτέλεια οι ιδιώτες.

Το μεταπολεμικό μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας και εξέλιξης της εθνικής πορείας με βάση το αξίωμα «Δωρεάν Παιδεία- Δωρεάν Υγεία- Σύνταξη», κατεδαφίζεται από τον αμοραλισμό ενός < τεχνοκράτη>

Όσο ισχύει ο όρος για κάποιον με βασικές σπουδές στη …δημοσιογραφία και προγενέστερη υπηρεσία κυρίως σε πολιτικούς και έτερους Καπαδόκες.

Ο στυλιζαρισμένος 45άρης του μεγάρου Μαξίμου δείχνει «εικόνα σου είμαι Μητσοτάκη και σου μοιάζω».

Ενιστάμενος για την αχρείαστη πολυτέλεια στο ΕΣΥ των πληβείων, αυτοτοποθετείται στα σαλόνια των πατρικίων.

Προφανώς κάτι δεν καταλαβαίνει υπηρετώντας το Μητσοτακέικο και εμφανίζεται ως «ο πιο καλός ο μαθητής».

Όσοι μπαίνουν στη δούλεψή τους έχουν ημερομηνία λήξης. Ας ρωτήσει έναν από τους πρώην εργοδότες του, που βρίσκεται πλέον στα αζήτητα.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR