Άντε πάλι, ημέρες…Ποταμιού!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα; Μα γιατί εξελέγη ο μονόφθαλμος στους τυφλούς, παιδί μου! Σου αφήνει άλλη επιλογή το σύστημα; Εκτός αν σημαίνει επιλογή, η πρόταση των …υπολοίπων λοιπών. Μάλλον όχι, έ; Και για μπολυγουντιανές παραγωγές επικαιρότητας, ό, τι καλύτερο το παραμύθι των …αμφίρροπων εκλογών.

Για την απόκτηση ενδιαφέροντος, στρατολόγησαν και τον υποτακτικό Γιώργο σαν λαγό, τα συμφέροντα (μη ξεχνιόμαστε) με αιχμή τα ΜΜΕ, ως νέο ποτάμι! Εποχή του νέου, ώρα του Νίκου, εμπρός για το νέο ΠΑΣΟΚ, ο εκφραστής της ανανέωσης, ξεσάλωσαν τα πετσομένα κανάλια, που ερωτεύθηκαν αίφνης τον…. Θεοδωράκη του ΚΙΝΑΛ! Άντε πάλι ημέρες…ποταμιού αλλά με τον Ανδρουλάκη αυτή τη φορά! Που θα γείρει, τι θα αποφασίσει, τι σκέφτεται; Με ποιον θα πάει; Μα είναι τόσο ξεκάθαρο! Όπου πήγε και το ποτάμι, δεξιά μέχρι το φράγμα! Και λόγω στενότητας χώρου και χρόνου συμφερόντων (πάλι ξεχνιέστε), θα γίνει σαφές και σύντομα μάλιστα.

Από το πουθενά και για το τίποτα, επέλεξαν τον άφθαρτο, τον δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ήξερα, τώρα ήρθα, ξενιτεμένο Ευρωβουλευτή, γιατί δεν είχαν άλλον, τέτοια κατάντια. Αντί νέου κόμματος ακριβού κόστους με αργούς ρυθμούς που δεν βολεύει, προτίμησαν τα συμφέροντα, (με συγχωρείς αλλά θα στο θυμίζω), την σακαράκα του ΚΙΝΑΛ στο συνεργείο για γρήγορη επισκευή και ταχεία χρήση.

Τώρα, λοιπόν, σπρώχνουν όλοι μαζί την σακαράκα αντίκα στην ανηφόρα, γιατί θα χρειασθεί σύντομα, εκ των απωλειών της δεξιάς, σαν αντιστάθμισμα κεντροδεξιών και κεντροκεντρώων συνεισφορά λοιπών σοβαρών προοδευτικών (!) δυνάμεων, στήριξη! Όταν σε …σπρώχνουν δεν οδηγείς, απλώς κρατάς το τιμόνι μη ξεφύγει η αντίκα εκτός δρόμου, όπως ο κάλφας το μαθητευόμενο τσιράκι!

Ο εναγκαλισμός αγάπης από σφόδρα ερωτευμένους δεξιούς, θα είναι τόσο σφικτός, έως ασφυξίας! Τόση προβολή, τόσος τηλεοπτικός χρόνος, χωρίς    ανταπόκριση; Όλοι τα υπόλοιπα “στελέχη” θα ομονοήσουν και θα αγωνισθούν για την ενότητα, για την…και για την…τέλος πάντων.  Φαντάσου κίνητρα συμφερόντων (αηδία κατάντησα), τόσων που ψήφισαν, για ….συνεργείο! “Είναι πολλά τα…κίνητρα Άρη”!