Η Λεώνη παρουσιάζει το έργο της στη Μύκονο

Η Λεώνη είναι και πάλι στη Μύκονο.

Στην πρώτη ατομική της έκθεση παρουσιάζει τα σχέδια της νέας σειράς “myself as a room” στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου “Αίθoυσα Συριώτη”, γωνία Μελετοπούλου και Ματογιάννη.

Η Λεώνη σχεδιάζει με ένα ιδιαίτερο τρόπο που «ανακάλυψε» και μετεξέλιξε η ίδια. Κάθε σχέδιο είναι ένα μικρό – αλλά ολοκληρωμένο – αφήγημα μιας δικής της στιγμής, ενός δικού της συναισθήματος, μιας δικής της εμπειρίας.

«Τα σχέδια αυτά είναι ο τρόπος που έχω επιλέξει εγώ για να αποτυπώσω τα προσωπικά μου συναισθήματα. Ο τρόπος που βλέπω εγώ τον εαυτό μου μέσα στο κόσμο. Άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με αυτοσαρκασμό, άλλοτε – γιατί όχι – με στεναχώρια”, λέει η ίδια.

Η Λεώνη (Γιαγδζόγλου) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 κι από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να ασχολείται με το σχέδιο και τη ζωγραφική. Σπούδασε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ και συνέχισε στο ART CENTER College of Design στο Μοντρέ της Ελβετίας, όπου εξειδικεύτηκε στο Communication Design. Τα πρώτα χρόνια δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στη Γερμανία, και από το 2000 είναι συνιδιοκτήτρια της ιδιαίτερα πετυχημένης εταιρίας branding ΜILK στην Αθήνα.

Παράλληλα με την επαγγελματική δραστηριότητά της, η Λεώνη συνεχίζει να αναπτύσσεται καλλιτεχνικά μέσα από το design και τη ζωγραφική. Σήμερα ασχολείται ταυτόχρονα με το σχέδιο σε πρωτοποριακές ηλεκτρονικές μορφές και με τη κεραμική. Mέχρι σήμερα έχει μετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

H έκθεση θα διαρκέσει από 1 έως 10 Ιουλίου.