Έρχεται ο ανασχηματισμός -στροφή

Γράφει ο  Σχολαστικός

Αν κάνουμε ταμείο των τελευταίων εξελίξεων  , από το κλείσιμο της αξιολόγησης  του  Τσίπρα  μέχρι την… επιθετικότητα του Κυριάκου Μητσοτακη- που έπαιξε κι εχασε  σ αυτό το θέμα-  και αν όλα  αυτά τα συνδυάσουμε  με τη νεα ρητορική που εγκαινίασε  ο Πρωθυπουργός από την Κίνα, τότε θα πέσουμε  επάνω στις πληροφορίες  από το μέγαρο Μαξίμου: έρχεται ανασχηματισμός. Μόλις πρόσφατα ο Τσίπρας το διέψευσε, αλλά έρχεται.

Απλώς δεν θα είναι  τυπικός ανασχηματισμός. Θα είναι στροφή – ιδεολογική και πολιτική- σαν αυτή που έκανε ο Πρωθυπουργός  το καλοκαίρι στου 2015 όταν λιγο πριν το γκρεμό εγκατέλειψε τα αντιμνημονιακά και στράφηκε στα μνημονιακά , στα οποία έκτοτε είναι κάλος μαθητής.

Η νέα στροφή  θα αφορά την εγκατάλειψη της αντίληψης ότι όλα γίνονται δια του κράρους και   την  ανάδειξη του ιδιωτικοί τομέα ως λοκομοτιβα εξόδου από τη κρίση.    Ποιοι ακριβώς υπουργοι θα χάσουν την καρέκλα τους από αυτή την  στροφή το αντιλαμβάνονται όλοι. Ποιοι θα τους διαδεχθούν είναι λίγο νωρίς ακόμη.

Στο μέγαρο Μάξιμου πάντως επανέρχεται η λέξη < διεύρυνση>. Αν αυτό σημαίνει ότι θα χτυπήσουν τη πόρτα του Νίκου Χριστοδουλάκη  για τη θέση τουΤ σακαλώτου για παράδειγμα, μένει να το δούμε.