Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια και εταιρείες που φέρονται να συνδέονται με το Predator

Έφοδοι πραγματοποιούνται σε έξι διαφορετικές εταιρείες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι εισαγγελείς αξιοποίησαν στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες, μέσω εγγράφων και μαρτυρικών καταθέσεων που συνεχίζουν να λαμβάνουν για υπόθεση των παρακολουθήσεων, και εντόπισαν πρόσωπα που φέρονται να έχουν σχέση με εταιρείες που σχετίζονται με το λογισμικό Predator.

Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε εφόδους, προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα τους για τις παρακολουθήσεις.

Τα επίμαχα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η εντολή προς την αστυνομία για τις έρευνες δόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών, που χειρίζεται την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σημειώνεται ότι, όπως έγραφε η «Κ» στο σημερινό της φύλλο, για προϊόντα διττής υπόστασης της εταιρείας Intellexa, πέρα από τη Μαδαγασκάρη (περίπτωση την οποία επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών επισήμως μέσω δήλωσης στην εφημερίδα New York Times) δόθηκαν άδειες εξαγωγής σε δύο ακόμα αφρικανικές χώρες, από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση για την Οικονομική Διπλωματία.

Πρόκειται για μία χώρα στην ανατολική και μία στη νοτιοανατολική Αφρική, περίπου την ίδια περίοδο (Νοέμβριος 2021).