Αγωνία να πείσουν!

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Πάντα δεύτεροι, να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις που δεν ελέγχουν, ελεγχόμενοι από τον Μπάιντεν, να προσπαθούν εναγωνίως να πείσουν πως παραμένουν ενωμένοι, Γερμανία, Γαλλία, Καναδάς, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ φυσικά. Κάτι που φέρνει πονοκέφαλο στον … Πούτιν, τάχα, όπως δήλωσε υπερήφανα ο λιγότερο σοβαρός και κάθε ημέρα, Σολτς.

Καταδεικνύοντας έτσι την δική του αγωνία και ανασφάλεια, συρόμενος σε επικίνδυνες και με ρίσκο τζογαδόρου, αποφάσεις που μονίμως στέφονται εναντίον της Ευρώπης. Κανείς από όλους αυτούς δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία, για την εκ νέου αποτυχία των νέων κυρώσεων και εμπάργκο στον Ρωσικό χρυσό.  Σε έναν αγώνα άσκησης επιρροής σε πολλές χώρες, ανακοίνωσαν επενδύσεις εξακοσίων δισεκατομμυρίων έως το 2027 σε υποδομές, προκειμένου να ανακόψουν την επιθετική σε επενδύσεις για ίδια οφέλη Κίνα.

Ο Μπάιντεν “δολώνει” προσφέροντας … εναλλακτικές λύσεις από την Κίνα, επενδύοντας σε … προστασία του κλίματος, σε συστήματα … υγείας, σε ψηφιακή μετάβαση και σε ασφάλεια εφοδιαστικής αλυσίδας (ιδιαίτερη αναφορά). Η δε …  συμπληρωματική πρόεδρος της Κομισιόν, θα … κινητοποιήσει τριακόσια δισεκατομμύρια από ιδιωτική (!) και δημόσια χρηματοδότηση, προκειμένου να …  πείσει πως έχει την πρόθεση και την επιλογή για αλληλεγγύη στον αναπτυσσόμενο κόσμο και λοιπά και λοιπά. Με τόσα χρόνια οικονομικά προβλήματα η Ευρώπη, τώρα θα … τα κινητοποιήσει για επενδύσεις σε άλλες χώρες, η … άθλια υποκριτικά και προκλητικά… πρόεδρος μαριονέτα!

 Όλοι αυτοί ενωμένοι, ενάντια στην … Κίνα, πρωτίστως και κατόπιν στην Ρωσία! Και ο καθείς μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του, για το ανέτοιμο και την ομηρία της Ευρώπης από τις ΗΠΑ, άλλως δεν θα αντιμετώπιζε προβλήματα. Και τώρα με αυτή την ασύμφορη επιλογή, πολύ πιθανό να βρεθεί σε οδυνηρό αδιέξοδο, καθώς οι ΗΠΑ θα πρέπει να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες πρώτα. Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου προσπάθειας επιρροής άλλων χωρών, η Κίνα έχει δουλέψει πολλά χρόνια συστηματικά και αθόρυβα χωρίς κομπασμούς. έχει τις δυνάμεις που χρειάζονται για την επίτευξη των στόχων και έχει εξαιρετικό προβάδισμα.

Αντίθετα με τις αποσπασματικές και εκ των υστέρων ενέργειες των ΗΠΑ, από την εμφανή της αδυναμία πλέον και των δορυφόρων της, σε ανακλαστικές και πρόχειρες λύσεις τελευταίας στιγμής, όπως η συνήθης των υποσχόμενων παροχών. Γι’ αυτό και η αγωνία να πείσουν οι… διαφορετικοί, πως είναι ενωμένοι (Τζόνσον;), κάτι που θα καταπέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα, γίνουν εκ των υστέρων … αντιληπτά. Και τότε … όποιος σωθεί πρώτος!  Η Ευρώπη σε τεμάχια οικονομικής προσφοράς στον κάθε πλειοδότη για … νέες αποδοτικές επενδύσεις!