Αθανάσιος Πλεύρης: Αναλώσιμος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Δεν του λείπουν απλώς αναλώσιμα – είναι ο ίδιος αναλώσιμος.

Το μεγαλύτερο τρολάρισμα που μας κάνει κάθε τόσο ο Μητσοτάκης είναι ότι… «αναβαθμίζει το ΕΣΥ».

Προφανώς δεν έχει περάσει στη ζωή του ούτε απ’ έξω από οτιδήποτε σχετίζεται με το ΕΣΥ.

Δεν χρειάζεται άλλωστε. Βολεύεται μια χαρά στον ιδιωτικό τομέα αν, ο μη γένοιτο, ο ίδιος και η οικογένειά του χρειαστούν υπηρεσίες υγείας.

Ακριβώς όπως και με την «αναβάθμιση» της Παιδείας. Δεν έχει ιδέα τι είναι η δημόσια εκπαίδευση. Μια χαρά τα καταφέρνουν τα παιδιά του με την ιδιωτική… εξωτερικού!

Μια πρόσθετη απόδειξη για τις προθέσεις που έχει ο Πρωθυπουργός για το ΕΣΥ, είναι ποιους βάζει υπουργούς Υγείας και «μάνατζερς» στα κρατικά νοσοκομεία.

Περιέργως η ΝΔ έχει αναθέσει αυτό το χαρτοφυλάκιο σε όλους τους μουσαφιραίους της -που λέει κι ο Αντώναρος- από τον ΛΑΟΣ.

Ο Αθανάσιος -«Θανούλης» για τους φίλους του- Πλεύρης, κλείνει τον κύκλο στο υπουργείο που θριάμβευσαν, επί Σαμαρά, ο Βορίδης και ο Άδωνις.

Η συνεισφορά του είναι ορατή: ενώ ως τώρα έλειπαν κυρίως υλικά, γιατροί και υποδομές στα νοσοκομεία, κατάφερε να λείπουν και φάρμακα στα φαρμακεία.

Αν δεν πεθάνεις από έλλειψη γιατρού ή κλίνης, θα πεθάνεις επειδή δεν βρίσκεις φάρμακο.

«Είμαι 44 χρόνια στο επάγγελμα, αυτό δεν το έχω ξαναζήσει» είπε ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Κ. Λουράντος, που μόνο στην Αριστερά δεν ανήκει.

Τι είδους σύστημα υγείας υπάρχει, όταν η κτιριακή και τεχνική υποδομή των κρατικών νοσοκομείων ξεχαρβαλώνεται, για να εγχειριστείς περιμένεις χρόνια, σεντόνια, γάζες και συναφή υλικά στους θαλάμους δεν υπάρχουν, οι γιατροί είναι είδος υπό εξαφάνιση και τελικά δεν βρίσκεις τα φάρμακα που συνταγογραφούν;

Ούτε καν τριτοκοσμικό. Στις χώρες του Γ΄ Κόσμου απλώς δεν υπάρχουν φάρμακα. Εδώ υπάρχουν και τα κρύβουν, για να τα μοσχοπουλήσουν στο εξωτερικό.

Κανείς δεν ελέγχει, καμία ποινή δεν επιβάλλεται, κανείς δεν λογοδοτεί. Έργο Μητσοτάκη.

Όπως διευκόλυνε τους κλινικάρχες, τους σχολάρχες, τους σουπερμαρκετάδες, τους παρόχους ενέργειας, τους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοεισαγωγείς, τα funds, έτσι βάζει πλάτη και στην κερδοσκοπία της φαρμακοβιομηχανίας.

Η τοποθέτηση του Πλεύρη στην Υγεία εξυπηρετεί ότι και η παρουσία του Τσιάρα στη Δικαιοσύνη, του Μηταράκη στη Μετανάστευση, του Γεωργαντά στη Γεωργία, του Σκρέκα στην Ενέργεια, του Παναγιωτόπουλου την Άμυνα κλπ.

Άσχετοι με το αντικείμενο και μικρού πολιτικού εκτοπίσματος, γίνονται παίγνια στα χέρια των μετακλητών και εξωκοινοβουλευτικών του μεγάρου Μαξίμου.

Κανείς δεν θα κλάψει όταν ο Μητσοτάκης τους απολύσει, αφού του κάνουν τη δουλειά.

Ο Πλεύρης χρησιμοποιήθηκε πρώτα για να ολοκληρώσει και νομοθετικά το τέλος του ΕΣΥ και τώρα για να κλείσει τις Μητσοτακικές υποχρεώσεις στην εγχώρια και διεθνή φαρμακευτική κερδοσκοπία.

Δεν του λείπουν απλώς αναλώσιμα – είναι ο ίδιος αναλώσιμος.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR