Υπόθεση Δαβάκη: δεξιότερα δεν πάει. Η ΝΔ θα βρει την Χρυσή Αυγή στα αριστερά της!

Του Νίκου Γαλάτη

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται. Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

Δεν είχε περάσει ούτε μέρα αφότου στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Βλάσσης, ο Μάκης Βορίδης- κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος- και ο Κασιδιάρης-της Χρυσής Αυγής- ένωσαν τις φωνές τους για να μην περάσει το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική χρήση της κάναβης. Ήταν μια σπάνια ευκαιρία για την αναβίωση του σκληρού πυρήνα της παλιοδεξιάς, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει τη χώρα μια …χασισοφυτεία,  αλλά όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ, Βλάσσης- βουλευτής Αρκαδίας «αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε, για εμάς και για τα παιδιά μας». 

Είχε προηγηθεί η ομιλία στην Βουλή του Αντώνη Σαμαρά για τους συμμορίτες με την οποία αφού μήνυσε τον πρωθυπουργό καλούσε τον λαό να υπερασπισθεί την …αστική δημοκρατία- απέναντι στον κομμουνισμό του Αλέξη Τσίπρα- συνδέοντας την προανακριτική της Βουλής -που αφορά και τον ίδιο με το Σκάνδαλο Novartis με τις θέσεις του για το εθνικά θέματα και το Σκοπιανό.

“Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα! Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν”.

“Πατρίς, Θρησκεία Οικογένεια”

Φαίνεται πως στη Νέα Δημοκρατία χτύπησε συναγερμός. Δεν είναι λίγοι όσοι πρόσεξαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς καταχειροκροτούμενος -περισσότερο από τον Μητσοτάκη- ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος ξανά και πέρασε μια δικαστική υπόθεση- υπό έρευνα- όχι απλώς σε επίπεδο πολιτικής, αλλά ιδεολογίας. «Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική ταυτότητα αυτού του λαού. Δεν θα τους αφήσουμε! Κάποιοι θέλουν να σβήσουν και την Ορθοδοξία – που δεν είναι απλή «θρησκευτική επιλογή»… Είναι η ταυτότητά μας! Δεν θα τους αφήσουμε… Συντηρητισμός είναι η πίστη στις διαχρονικές αξίες που διατηρούν τη συνοχή της κοινωνίας, όταν κάνει άλματα στο μέλλον» είχε πει πρόσφατα. Προφανώς το καθεστώς κινδυνεύει, όπως και η οικογένεια, η θρησκεία, η πατρίδα.

Ο Βλάσσης, ο Βορίδης, ο Κασιδιάρης- διαβλέπουν σε ένα νομοσχέδιο όχι για την αποποινικοποίηση της χρήσης, αλλά για την φαρμακευτική χρήση της κάναβης- ένα οργανωμένο σχέδιο- των …κομμουνιστών- να μετατρέψουν τη χώρα σε χασισοφυτεία, να πλήξουν την οικογένεια και “τα παιδιά μας” και να επιβάλλουν ένα καθεστώς Μαδούρο- σβήνοντας την Ορθοδοξία και την εθνική ταυτότητα! Ο Αθανάσιος Δαβάκης, βουλευτής Λακωνίας- της οικογενείας Δαβάκη -του συνταγματάρχη που διακρίθηκε στην Πίνδο, ήρωα του ελληνοιταλικού πολέμου- τέκνο του Αντώνη Σαμαρά, όπως και ο Βλάσσης, ο Άδωνις και ο Βορίδης, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πήγε λίγο παραπέρα. Φουντωμένος από τον ιδεολογικό αγώνα πέρασε από τον συντηρητισμό, την αναβίωση της παλαιοδεξιάς αντίληψης περί κομμουνισμού, στον ρατσισμό.

“Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται”.

Ο Αθανάσιος Δαβάκης εκλέγεται βουλευτής από το 1993 όταν ο Κων. Μητσοτάκης τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο- ίσως λόγω ονόματος. Πολλοί θυμούνται το τραγούδι για τον Δαβάκη και τα παλικάρια του –“Πάνω εκεί στης Πίνδου μας τις κορφές που θαρρείς τ΄ αστέρια φιλούνε/ της πατρίδας πάντα πιστοί φρουροί τον εχθρό να ΄ρθεί καρτερούνε/ Οι γενναίοι μας με τη λόγχη ορμούν, τον εχθρό με λύσσα κτυπούνε”.

Υπεύθυνος του Ιδεολογικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μετά της ΟΝΝΕΔ- με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το στρατό- κι απέχθεια για τον συνδικαλισμό στο στρατό- στην κυβέρνηση Σαμαρά βρήκε τη θέση που του ανήκε- ίσως δικαιωματικά ως Δαβάκη.  Διατέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) και πιθανόν να έχει εξασφαλίσει -αν δεν πληρώσει τις δηλώσεις του- μια θέση στην κυβέρνηση του Κυριάκου, αν ποτέ υπάρξει.  Με απόφαση του είναι από το 2016 υπεύθυνος Τομέα Εθνικής Άμυνας του κόμματος, ενώ του έχει απονεμηθεί ο Σταυρός Αξίας καί Τιμής για την προσφορά διακεκριμένων υπηρεσιών (!) ως υφυπουργού Εθνικής Αμύνης.

Να πάμε δεξιότερα!

Παρά το γνωστό σύνθημα έχουμε αφήσει τον λαό να ξεχάσει τι σημαίνει Δεξιά. Αφήσαμε την Κεντροαριστερά να ορίσει το κοινωνικό αιτούμενο και διεκδικούμε απλώς τον ρόλο του καλύτερου διεκπεραιωτή του. Εγκαταλείψαμε τις αξίες μας και τις αφήσαμε να ξεθωριάσουν σαν φωτογραφίες της παλιάς Ελλάδας. Αν δεν πλησιάσουμε τον συντηρητικό ψηφοφόρο από την αρχή, θα καταντήσουμε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, ένα ΠΑΣΟΚ δεξιά του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να μιλήσουμε ξανά για τις ιδέες, τις αξίες και τα οράματα του πολίτη που παραμένει σε πείσμα των ΜΜΕ δεξιός και όταν πιέζεται και αηδιάζει πηγαίνει ακόμη δεξιότερα.

Να θυμηθούμε το φιλότιμο, να επαναφέρουμε τον σεβασμό σε ιερά και όσια, να αναδείξουμε τη σεμνότητα, τη μετριοπάθεια και την αγάπη για την ελευθερία και την πατρίδα. Να προβάλουμε την ατομική ευθύνη που δεν κρύβεται πίσω από μια αόριστη κοινωνία. Να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τον νομοταγή οικογενειάρχη, που απαιτεί ένα ασφαλές πλαίσιο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Να ξαναχτίσουμε τους πυλώνες μιας ακμάζουσας Ελλάδας και να διώξουμε τη νοοτροπία της κοινωνικής παρακμής την οποία εκκόλαψαν οι ιστορικοί μας αντίπαλοι, που δεν έπαψαν ποτέ να αποκαλούνται αριστεροί”.

Προφανώς η Οικογένεια δεν κινδυνεύει μόνο από την Αριστερά, αλλά και από τους Αθίγγανους- και τα παιδιά τους. “«Ακόμα περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Λακωνίας της Ν.Δ. κ. Δαβάκη” θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι ο βουλευτής θα ανασκευάσει: «Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ”.

Δηλαδή όχι μόνο δεν ανασκευάζει επί της ουσίας, αλλά το τεκμηριώνει κιόλας. Αυτοί και τα παιδιά τους φταίνε! «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση» είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι αν διαβάστε το άρθρο του Δαβάκη- της προπροηγούμενης παραγράφου θα καταλάβετε ότι “την κοινωνική παρακμή” την εκκόλαψαν οι  Αριστεροί “οι ιστορικοί μας αντίπαλοι”. “Πρέπει να μιλήσουμε ξανά για τις ιδέες, τις αξίες και τα οράματα του πολίτη που παραμένει σε πείσμα των ΜΜΕ δεξιός και όταν πιέζεται και αηδιάζει πηγαίνει ακόμη δεξιότερα”.

Δηλαδή να πάμε εμείς δεξιότερα. Αλλά μάλλον δεξιότερα δεν πάει! Η Νέα Δημοκρατία, αν συνεχίσει έτσι, θα βρει την …πιο μοντέρνα Ακροδεξιά, να βρίσκεται στα αριστερά της.