Αλέξης Γεωργούλης: Εισαγωγή

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Η εκμετάλλευση μιας ιδιωτικής υπόθεσης, που δεν έχει την παραμικρή τεκμηρίωση πολιτικού ενδιαφέροντος, δείχνει ως εισαγωγή στο είδος της προεκλογικής συμπεριφοράς που επιλέγει η απερχόμενη κυβέρνηση.

«Προσδεθείτε και μην καπνίζετε: μπαίνουμε σε περιοχή ισχυρών, προεκλογικών, αναταράξεων. Σε περίπτωση μπόχας μάσκες θα πέσουν στον κάθισμά σας…».

Κάπως έτσι ξημέρωσε η επομένη του Πάσχα.

Μια παλαιά -και εμφανώς προσωπική- υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και από εκεί στα μανταλάκια και στην κομματική αντιπαράθεση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που τεκμηριώνει ανάρμοστη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, που θα δικαιολογούσε την πολιτική ενασχόληση.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, ευλόγως, τον έθεσε σε διαθεσιμότητα – μέχρι να διευκρινιστεί η υπόθεση.

Οι αρμόδιοι του ΠΑΣΟΚ -από τους κόλπους του οποίου προέρχεται η καταγγελία- προσπάθησαν να της προσδώσουν απόχρωση αντικανονικής αντιμετώπισης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς χωρίς να ρωτήσουν τον πρόεδρο του κόμματος.

Η ΝΔ ζήτησε… εξηγήσεις! Σαν αυτές που η ίδια δεν έδωσε ποτέ, για τους λόγους που εκπροσωπήθηκε, ως υπεράσπιση, στη δίκη του -γνωστού και μη εξαιρετέου- Νίκου Γεωργιάδη.

Το κόμμα που παρέλειψε επίσης να ζητήσει -και να δώσει- εξηγήσεις για τη συμπεριφορά καταγωγίου του πρωθυπουργικού πορτ-παρόλ κατά του ΠΑΣΟΚ, δείχνει την ευαισθητοποίηση που ποτέ δεν έδειξε σε «εσωτερικά» του ζητήματα.

Πρέπει να δώσει εξηγήσεις το κόμμα του Γεωργούλη, για μια υπόθεση με άγνωστες πτυχές τρία χρόνια πίσω, αλλά όχι το κόμμα του Γιάννη Οικονόμου, που ψηφοθηρούσε χυδαιολογώντας σαν χούλιγκαν, μόλις προχθές.

Επί των ημερών Μητσοτάκη στη ΝΔ, ανακυκλώθηκαν θέματα προσωπικής φύσεως ακόμη και για μέλη της ευρύτερης οικογένειάς του.

Ουδείς από τη Δημοκρατική Παράταξη διανοήθηκε να τα πολιτικοποιήσει.

Οι αταβιστικές διαθέσεις για επιστροφή στην πολιτική της κλειδαρότρυπας, με την οποία πολιτεύτηκε ο παλαιός Μητσοτάκης απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είναι καλός σύμβουλος για τον νεώτερο απέναντι στον Τσίπρα.

Ειδικά όταν ο απερχόμενος Πρωθυπουργός έχει δώσει αρνητικά δείγματα στη διαχείριση υποθέσεων που αφορούν κομματικά στελέχη, πράξεις των οποίων τελούσαν υπό διερεύνηση.

Για να μην πάμε στη Novartis, πριν από μερικά χρόνια η, τότε βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, ζήτησε το αυτονόητο:

-Να ανασταλεί η ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, για όσο διάστημα ήταν ελεγχόμενος από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής – για το υπουργικό παρελθόν του στην Υγεία.

Ο Μητσοτάκης την αποδοκίμασε και στη συνέχεια την έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σήμερα δείχνει διάθεση να προσφέρει την κάλυψη του σε μια κακόγουστη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ με το πρόσχημα ότι «οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί», προβάλει ότι «οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ποιοι πολίτες, πέραν ενδεχομένως όσων παρακολουθούν τα πολύ στενά κομματικά της μίντια;

Η εκμετάλλευση μιας ιδιωτικής υπόθεσης, που δεν έχει την παραμικρή τεκμηρίωση πολιτικού ενδιαφέροντος, δείχνει ως εισαγωγή στο είδος της προεκλογικής συμπεριφοράς που επιλέγει η απερχόμενη κυβέρνηση.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR