Αλέξης Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης, αν αποσύρει την εμπιστοσύνη του ο Καμμένος και θα την πάρω

«Συνταγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα, πολιτικά όμως είναι σαφές ότι υπάρχει. Σε αυτή την περίπτωση θα πάω σε πρόωρες εκλογές συντεταγμένα και εν ευθέτω χρόνω». Αυτό είπε στο Open ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το αν θα προχωρήσει χωρίς την πλειοψηφία των 151 βουλευτών

Κατά τον πρωθυπουργό «κυβερνητική κρίση δεν υπάρχει. Θα υπάρξει αν αλλάξει στάση ο Πάνος Καμμένος. Πιστεύω ότι δεν θα το κάνει, δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Αν ο εταίρος μου άρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση, θα πάω σε ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή».

Θα προτείνω ξανά Παυλόπουλο για ΠτΔ

«Θα προτείνω τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ήταν μια καλή επιλογή από μέρους μου. Μπορεί να ανήκει σε διαφορετική παράταξη από εμένα, αλλά έχει υποστηρίξει τα συμφέροντα της χώρας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι υπερκομματικός».

Novartis: Εύχομαι οι αντίπαλοί μου να είναι αθώοι

Ερωτηθείς για την υπόθεση της Novartis απάντησε: «Για όλους υπάρχει το κριτήριο της αθωότητας. Αλλά ενεπλάκησαν οκτώ πρόσωπα. Έχουμε έναν άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Εγώ εύχομαι όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση και είναι πολιτικοί μου αντίπαλοι να είναι αθώοι. Δεν θα είμαι εγώ ο πρωθυπουργός που θα κουκουλώσει υποθέσεις. Όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το έργο της».

«Δεν τα πήγα καλά στις επιλογές προσώπων»

Ερωτηθείς τέλος ποιο ήταν το δικό του mea culpa στην κυβερνητική του θητεία, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν τα πήγα πολύ καλά στις επιλογές προσώπων αλλά πήρα πολλά μαθήματα».