Αλέξης Χαρίτσης: Διείσδυση

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αν είναι να επιστρέψουν οι Χαρίτσηδες, να καλωσορίσει η νέα κυβέρνηση Τσίπρα…

Αν πάρουμε τοις μετρητοίς την κυβέρνηση, η ακρίβεια στην ενέργεια τελειώνει. Χάρη στην αποφασιστικότητα να αναστείλει τη διαβόητη «ρήτρας αναπροσαρμογής», βεβαίως, βεβαίως…

Πάντα φουριόζος ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας από το αγαπημένο του τηλεοπτικό στασίδι, προεξόφλησε:

-Από τον Ιούλιο και για έναν χρόνο «αυτό σημαίνει ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος θα επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση».

«Αυτομάτως», υπογράμμισε.

Θα φύγει η αμαρτωλή ρήτρα – «κι ύστερα πια θα κάαααθεσαι», όπως θα έλεγε ο μακαρίτης Μίμης Φωτόπουλος.

Τα λένε οι μπαγάσες με τόση άνεση και φυσικότητα, ώστε αν δεν ακούσεις κανέναν άλλον, τα πιστεύεις

Αυτή τη φορά ήταν ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, που αποδόμησε το νέο κυβερνητικό αφήγημα παραπλάνησης.

Ανέδειξε πως όταν κυβέρνηση λέει ότι καταργεί τη ρήτρα αναπροσαρμογής, δεν την καταργεί ακριβώς:

-«Την ενσωματώνει στην κυμαινόμενη τιμή που υποχρεούνται να κοινοποιούν οι πάροχοι δυο μήνες πριν αλλάξουν τα τιμολόγια».

Για όσους δεν το κατάλαβαν: απλώς την… κάνει αόρατη. Δεν θα υπολογίζεται επί της τιμής, ούτε το γράφουν οι λογαριασμοί. Θα ενσωματωθεί στην τιμή, ώστε η τελική λυπητερή να μην αλλάξει αισθητά. Άπαιχτο;

Ο Χαρίτσης ανήκει στη, μάλλον ευάριθμη, ομάδα της παρελθούσης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία ως Πρωθυπουργός ο Τσίπρας ήταν ήσυχος: έκανε τη δουλειά της αξιόπιστα.

Το έβρισκε άλλωστε μπροστά του την Ευρώπη, με τους επαίνους που εισέπραττε για τον υφυπουργό που διαχειριζόταν το ΕΣΠΑ.

Εσωκομματικά ο Μεσσήνιος βουλευτής κινείται σε άλλο μήκος κύματος από τον πρόεδρο τού κόμματος. Αλλά ποτέ δεν το διατυμπάνισε – ούτε υπήρξε παράμετρος της λειτουργίας του ως κυβερνητικού στελέχους.

Η σεμνότητα της δημόσιας παρουσίας του έδινε προστιθέμενη αξία στον κυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει στον αντιπολιτευόμενο.

Αν είναι να επιστρέψουν οι Χαρίτσηδες, να καλωσορίσει η νέα κυβέρνηση Τσίπρα…

Είναι από τα πρόσωπα που μπορεί να προτάξει με ασφάλεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντικαταστάτες των υπουργών του Μητσοτάκη.

Καθώς είναι «σκιώδης» υπουργός Ανάπτυξης, η σύγκρισή του με τον Άδωνη Γεωργιάδη ως ενέργεια υπουργό, αποδεικνύεται διαφωτιστική για τη διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Ο Άδωνις είναι επαγγελματίας της πολιτικής. Άφταστος καρατερίστας της λαϊκίστικης Δεξιάς που εκπέμπει επί παντός: από τις λαϊκές αγορές, ως τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πυρηνική σχάση.

Ο Χαρίτσης είναι γήινος, με συγκρότηση, ήθος, ευρωπαϊκή οπτική και ως πολιτικός κατανέμει λειτουργικά τη δράση του ανάμεσα στην ιδεολογία και τη γνώση του.

Ο ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακά στην Αγγλία υπήρξε ο καλύτερος πορτ – παρόλ του Τσίπρα.

Ως πρότυπο πολιτικού της σύγχρονης Αριστεράς, εξασφαλίζει τη διείσδυση που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγική Ελλάδα…

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR