Ανδρέας Λοβέρδος: Άνεργος υποψήφιος αρχηγός κόμματος ζητάει δουλειά ντράμερ

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο που να εκφράζει την εποχή που άρχισε όταν το ΠΑΣΟΚ αποχαιρέτησε τον σοσιαλισμό και κατέληξε να κυβερνά με τη Νέα Δημοκρατία -και τον ΛΑΟΣ- με ιδεολογία πια την -δεξιά- σοσιαλδημοκρατία είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Επέζησε πολιτικά χάρη στην ιδιότητά του να χωρά σε όλα τα κόμματα εκτός από τα αριστερά, διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από το οποίο είχε φύγει για να φτιάξει δικό του κόμμα και όταν δεν εξελέγη βουλευτής το εγκατέλειψε για να κάνει πρόβες ώστε να γίνει ντράμερ σε πανηγύρι της Ιτέας τον Δεκαπενταύγουστο.

Πληρώνει κιόλας για να το κάνει, όπως λέει και έχει φτιάξει ένα γκρουπάκι -τη “Δεύτερη Ευκαιρία”- παρέα με τον Νίκο Παπανδρέου που παίζει κιθάρα.

“Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον πρόεδρο του Κινήματος».

Το μήνυμα που έστειλε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εσωκομματικό του αντίπαλο στην διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος δεν απαντά στο ερώτημα γιατί φεύγει, ούτε πού πάει.

Από το ΠΑΣΟΚ δεν στενοχωρήθηκαν κι από τη Νέα Δημοκρατία δεν έτρεξαν να τον προϋπαντήσουν. αν και πολύ πριν τις εκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έκρυβε πως είναι κοντά στον Μητσοτάκη και πόσο αντιπαθεί μια συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές» θα πουν αδιάφορα ανώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. ‘Αδοξο τέλος για μια πολιτική καριέρα τριάντα και πάνω ετών από τότε δηλαδή που ένας πρώην Κνίτης είδε φως και μπήκε σε ένα κόμμα που ήταν στην εξουσία και στο οποίο δεν συμμετείχε όταν ιδρύθηκε.

Ένα χρόνο πριν ήταν έτοιμος να επανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ “με τον ήλιο του” -πιθανόν για να συγκυβερνήσει με τον Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έδειξε και πολύ ενδιαφέρον για έναν πολιτικό που διεκδικούσε την ηγεσία του κόμματος -για να διπλασιάσει τα ποσοστά του!- και δεν εξελέγη καν βουλευτής.

Ορισμένα δημοσιεύματα μιλάνε για νέο πολιτικό φορέα, μια τέχνη που γνωρίζει καλά ο πολυμήχανος πρώην βουλευτής -συχνά πρώτος σε σταυρούς. Το 2013 έκανε την ΡΙΚΣΣΥ- Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας -και διεγράφη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επανήλθε με τη Νέα Ελλάδα -που είχε και δύο έδρες στη Βουλή μαζί με τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Αηδόνη που τελικά εντάχθηκε στην Ελιά και οδήγησε τον Λοβέρδο στο υπουργείο Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά και ξανά στο ΠΑΣΟΚ.

Είχε υπάρξει υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη, Εργασίας στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου – και παρέμεινε στην κυβέρνηση Παπαδήμου- και η περίοδος που ήταν υπουργός Υγείας συνδέθηκε με την υπόθεση Novartis, από δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε έγγραφα του FBI που μιλούσαν για χρηματισμό ύψους 20.000 ευρώ.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον απάλλαξε από την κατηγορία της δωροληψίας, αλλά πολλοί δεν ξέχασαν την υπόθεση των οροθετικών ιερόδουλων που οι φωτογραφίες τους είχαν δημοσιευθεί με εντολή του υπουργείου προκαλώντας την αντίδραση του Συνηγόρου του Πολίτη. Δεκάδες οροθετικές συνελήφθησαν από την αστυνομία για σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ενώ γνώριζαν ότι φέρουν τον ιό.

‘Όλες αθωώθηκαν και δύο από αυτές κέρδισαν αποζημίωση για παράνομη φυλάκιση. Ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι η αρμοδιότητα δημοσίευσης των προσωπικών ανατίθεται στην Εισαγγελική Αρχή, η οποία και έδωσε την εντολή στη συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς να ρωτήσει το υπουργείο, και ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να παραγγείλει τη δημοσίευση των φωτογραφιών.

Η μη εκλογή του το 2023 ενώ είχε πάρει ένα σημαντικό ποσοστό στις εσωκομματικές εκλογές είναι προφανές ότι έδειξε στον Ανδρέα Λοβέρδο πως μάλλον το μέλλον του δεν βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ. Παραιτείται από μέλος του, αλλά δεν αποχωρεί από την πολιτική -αν και φαίνεται πως έχει στρωμένη δουλειά ως ντράμερ.

Η Μεγαλόχαρη στο πανηγύρι της ιδέας μπορεί να τον φωτίσει για τα επόμενα βήματα ενός πολιτικού που αν δεν είναι θέλει να είναι σταρ -και δεν μπορεί κανείς να διαγράψει, όπως είπε πρόσφατα με σηκωμένα φρύδια. Ή απλώς για τα πανηγύρια.

AΠΟ ΤΟ RADAR.GR