Ανενόχλητοι φασίστες στη Χίο και τη Λέσβο

Του Γιώργου Παγούδη

Συνεχίζουν την αποτρόπαιη δράση τους οι γνωστοί ακροδεξιοί: στη Μυτιλήνη εμπόδισαν την πρόσδεση του πλοιάριου Mare Liberum, προπηλακίζοντας το πλήρωμά του, ενώ στη Χίο απείλησαν να κάψουν κι άλλη αποθήκη ρουχισμού για πρόσφυγες ● Ολα αυτά υπό το… άγρυπνο βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ.

Προπηλακίζουν στη Λέσβο, απειλούν με εμπρησμούς στη Χίο. Απτόητα συνεχίζουν τη δράση τους τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου στη Μυτιλήνη, κάτω από το αδιάφορο βλέμμα αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών.

Χθες για μια ακόμη φορά, ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες στη Μυτιλήνη έβαλαν στο στόχαστρό τους το πλοιάριο Mare Liberum που βρίσκεται στη Λέσβο, παρακολουθώντας τις ροές των προσφυγικών σκαφών στο Αιγαίο.

Το πλοίο, μετά και την απόπειρα εμπρησμού που υπέστη στο λιμάνι της Σκάλας Λουτρών και τη διαφυγή του, προσέγγισε το λιμάνι Μυτιλήνης προκειμένου να ανεφοδιαστεί με τρόφιμα και άλλα απαραίτητα είδη για το ταξίδι.

Η παρουσία του όμως έγινε αντιληπτή και περίπου 20-30 άτομα της γνωστής πολιτικής προέλευσης συγκεντρώθηκαν στο σημείο πρόσδεσης του πλοιάριου και απαγόρευσαν τον ανεφοδιασμό του, προπηλακίζοντας το πλήρωμα. Το σκάφος τελικά αναχώρησε ύστερα από μία ώρα προς άγνωστη κατεύθυνση. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, από άτομα του ακροδεξιού χώρου, υπήρξαν καλέσματα για την αποτροπή του ανεφοδιασμού.

Στη Χίο, μετά τον εμπρησμό της αποθήκης ρουχισμού στην περιοχή της Λέτσαινας, ακόμη μία αποθήκη μπήκε στο στόχαστρο των εμπρηστών. Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει ο ιστότοπος της εφημερίδας «Αλήθεια», γυναίκα που διαμένει στην περιοχή του Φραγκομαχαλά προσήλθε στην αστυνομική διεύθυνση Χίου, υποστηρίζοντας ότι ένας άγνωστος οδηγός μιας μαύρης μοτοσικλέτας, με λευκό κράνος, σταμάτησε έξω από μια αποθήκη ρουχισμού για πρόσφυγες στην ίδια περιοχή και απείλησε ότι αν δεν σταματήσει έγκαιρα η λειτουργία της, τότε θα καεί και αυτή.

Να σημειωθεί ότι η αποθήκη αυτή εδρεύει σε μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της Χίου, με σπίτια δεξιά και αριστερά χτισμένα μεσοτοιχία με αυτήν.

Πυροσβέστης σε διαθεσιμότητα

Στο μεταξύ, έπειτα από αναφορά αστυνομικού, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας πυροσβέστης, κάτοικος Χαλκειούς, για τη συμμετοχή του στο μπλόκο της ΒΙΑΛ. Η υπόθεσή του θα παραπεμφθεί σε ΕΔΕ. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πυροσβέστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα εξαιτίας της δράσης του στην περιοχή του Χαλκειούς σε σχέση πάντα με το προσφυγικό.

Για την ίδια υπόθεση, από το Τμήμα Τροχαίας Χίου ταυτοποιήθηκαν ακόμα επτά άτομα που βαρύνονται με το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Πρόκειται για ντόπιους, ηλικίας από 29 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ