Αν απομείνει κάτι, εντάξει!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ερωτήματα, με ποιον θα πάει, τι θα κάνει και τι θα αποφασίσει ο κ. Ανδρουλάκης! Λες και αυτός αποφασίζει! Μάλλον είναι ο τελευταίος για κάτι τέτοιο! Γι’ αυτό και τον προώθησαν στην προεδρία του, πως το λένε, αποκόμματος. Έβγαζε σοσιαλδημοκρατικά μάτια η ανάληψη από τον αμετάφραστο χρηματισμένο πενιχρά, κατά τα έγγραφα, κ. Λοβέρδο.

Έτσι ανέλαβε ο ατυχής, εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα (Ποτάμι) ως πρόεδρος, σε ένα ασκέρι γραφικών παλαιοκομματικών, χωρίς πυξίδα, ταυτότητα, ιδεολογία αλλά με χρέη και με μόνο σκοπό και στόχο την παρασιτική επιβίωση, σε όποιον ξενιστή προσφερθεί!

Αυθάδης, λόγω κομματικής κληρονομικότητας, αποκλείει και πρωθυπουργούς της καθοδηγούμενης προτίμησής του! Ο σκιώδης πρόεδρος του ό, τι απέμεινε, έχει και βαρύνουσα άποψη! Για τον κ. Βενιζέλο, για τον κ. Λοβέρδο αλλά και όλους τους άλλους που “τραβούν” τον δεξιό δρόμο τους,  (Μανιάτης, Φλωρίδης) η άποψή του δροσίζεται στο ψυγείο, λόγω ζέστης.

Όλοι αυτοί έχουν σκορπίσει ήδη και οι … δημοσιογράφοι προσπαθούν με φιλιά ζωής και τεχνητές αναπνοές, να διατηρήσουν ζωντανό πάση θυσία το με επτά ονόματα, άρα και επτά … ζωές, χρήσιμο και αναγκαίο για επιτήδειους κόμμα, ενώ αυτό βρίσκεται πλέον σε … κώμα! Και ο … καημένος φαίνεται να δεινοπαθεί σε αυτόν τον ρόλο, άτεχνος, άτολμος , με εμφανή την δυσκολία στον λόγο και την πολιτική του ανεπάρκεια.

Μοιραία καταφεύγει σε μελετημένο στον καθρέπτη, ξύλινο λόγο, χωρίς συγκροτημένη πολιτική σκέψη, προσπαθώντας αποτυχημένα και σε αυτό, να μιλά χωρίς να εννοεί τίποτα, …. “απολύτως” τίποτα.  Υποφέρει!

Αγωνιούν τάχα και προτρέπουν οι ενδιαφερόμενοι, έχοντας εξασφαλίσει ο καθένας το μερίδιο που του αναλογεί, με πιο έτοιμο τον έμπειρο μηχανορράφο πρωθυπουργό, που αρχίζει και εκνευρίζεται σαν παίκτης του survivor που γνωρίζει το αποτέλεσμα, αλλά αδημονεί για την περαίωση. μφανές πως δεν θέλει καν να του αποδώσει άλλο ρόλο, πέραν αυτού του αρχικού, που ήταν και … πολύς! Τώρα, αν απομείνει κάτι, εντάξει, ας το πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαλάλι του! Προκοπή όμως δεν βλέπω! Θα “παίξουν” άλλα κόλπα ….