Από τον ίδιο σύνδεσμο η παρακολούθηση Ανδρουλάκη και Κουκάκη!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Οι περίεργες… συμπτώσεις που δείχνουν πως δύσκολα είναι από πίσω ιδιώτης!

Και, όμως, οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη έγιναν από τον ίδιο σύνδεσμο!

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ η έρευνα στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έδειξε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε γραπτό μήνυμα στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, λίγο διάστημα δηλαδή πριν την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών, στη συσκευή του το οποίο τον καλούσε να πατήσει ένα συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο οποίος σύμφωνα με έκθεση του Citizens Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο χρησιμοποιείται ως δόλωμα για την εγκατάστασή του λογισμικού παρακολουθήσεων Predator στο κινητό του στόχου.

Το μήνυμα έγγραφε επακριβώς: «Να δούμε λίγο σοβαρά το θέμα φίλε, έχουμε να κερδίσουμε.» και ακολουθούσε ο σύνδεσμος, ο οποίος ήταν παραποίηση ιστοσελίδας η οποία υπάρχει και λειτουργεί κανονικά. Αν και το μήνυμα φαίνεται να διαβάστηκε μία ώρα μετά τη λήψη του, το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν πάτησε ποτέ το λινκ, είναι αυτό που φαίνεται να τον γλύτωσε από τα χειρότερα.

Από το ίδιο λινκ, πάντως, είχε σταλεί και για την παγίδευση του κινητού του Θανάση Κουκάκη, γεγονός που οδηγεί στη σοβαρή εικασία πως πίσω από την παρακολούθηση των δυο προσώπων βρίσκονταν τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια κέντρα!

Άλλη μια …σύμπτωση που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως –όπως προκύπτει από τις πληροφορίες- όταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Θανάση Κουκάκη, σταμάτησε η «νόμιμη παρακολούθηση» του δημοσιογράφου και ξεκίνησε η παράνομη.

Τα παραπάνω, μαζί με όσα είπε ο επικεφαλής της ΕΥΠ στην Επιτροπή της Βουλής, γεννά τη σοβαρή υποψία (βεβαιότητα για τον υπογράφοντα) πως δεν ήταν ιδιώτης το πρόσωπο που επεδίωκε να παρακολουθεί τον Νίκο Ανδρουλάκη και παρακολουθούσε τον Θανάση Κουκάκη. Άλλωστε τι κοινό έχουν τα δυο συγκεκριμένα πρόσωπα για να ενδιαφέρουν τον ίδιο ιδιώτη;