Αυστηρό μήνυμα Καρόνε στο υπουργείο Υγείας

ΦΩΤΟ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Του Βασίλη Βενιζέλου

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Είχε (;) κάθε λόγο, αυτήν την φορά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μην ενημερώσει κανέναν διαπιστευμένο δημοσιογράφο σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου, υπό τον Τζουζέπε Καρόνε, με την αντιπροσωπεία της… Γιατί είχε κάθε λόγο; Γιατί τα πράγματα εξελίχθηκαν κατά το αναμενόμενο, δηλαδή καταστροφικά!

Έτσι, ένα αναμενόμενο πολύ σκληρό “τζαρτζάρισμα” επεφύλασσε το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου ο εκ των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου Τζουζέπε Καρόνε στην αντιπροσωπεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Η σύνθεση της αντιπροσωπείας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, μάλιστα,  δείχνει ότι η ίδια ανέμενε τον έντονο εκνευρισμό και την ιδιαίτερη αυστηρότητα του Τζουζέπε Καρόνε σχετικά με τις παρατεταμένες ολιγωρίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στην πιστή εφαρμογή των συμπεφωνημένων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η αντιπροσωπεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στελεχώθηκε σε ιδιαιτέρως υψηλό επίπεδο, καθώς επικεφαλής της ήταν ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, ενώ συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρης Μπερσίμης, η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Κατερίνα Αντωνίου, δύο σύμβουλοι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και δύο στελέχη της τακτικής γραφειοκρατίας του ΕΟΦ, οι δύο τελευταίοι με επικουρικό ρόλο, εκτός της αιθούσης της συνάντησης των δύο μερών.

Ο Τζουζέπε Καρόνε, λοιπόν, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μας, άφησε να διαφανεί σαφώς ο έντονος εκνευρισμός του για τους αργούς ρυθμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αλλά και για την πλημμελή εφαρμογή των συμπεφωνημένων στον τομέα του φαρμάκου, αλλά και στον τομέα της συγκράτησης των δημοσίων δαπανών για τον ΕΟΠΥΥ…

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν ενημέρωσε για τίποτε σχετικό. Ας είναι. Δικαίωμά της. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, όμως, γιατί «είναι η εφαρμογή, ηλίθιε»…