Γιάννα Αγγελοπούλου: Τηλεδιασκέψεις με πρέσβεις Κίνας, Κορέας, Ουκρανίας

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρέσβη της Ουκρανίας Sergii Shutenko είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί με εκπροσώπους ξένων χωρών.

Kατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η Πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρέσβη για το μέχρι τώρα έργο της Επιτροπής και αναφέρθηκε ειδικά στον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε η πόλη της Οδησσού στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης. Έκανε, επίσης, μνεία στις προτάσεις που έχουν υποβληθεί από Ελληνικές Αρχές και ομογενειακές οργανώσεις στην Ουκρανία.

Από τη μεριά του, ο Πρέσβης κ. Shutenko συνεχάρη την Επιτροπή για το έργο της και για την κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας στην υπόθεση του εορτασμού των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση. 

Σημείωσε δε ότι επιθυμεί να συμμετάσχει στους εορτασμούς λόγω των ιστορικών δεσμών των δυο χωρών και του σημαντικού ρόλου της Ουκρανίας στην Επανάσταση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό.

Ο κ. Shutenko συμφώνησε να συνδράμει στο έργο της Επιτροπής αναφορικά με το συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων στην Ουκρανία.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη πραγματοποίησε, την Τετάρτη το μεσημέρι, τηλεδιάσκεψη με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας Soosuk Lim. Η τηλεδιάσκεψη έγινε στο πλαίσιο των επαφών της Επιτροπής με εκπροσώπους ξένων χωρών. 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής παρουσίασε στον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής και τον ενημέρωσε συνοπτικά για τις επετειακές δράσεις που προετοιμάζονται για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση. Από τη μεριά του, ο Πρέσβης Soosuk Lim συνεχάρη την Επιτροπή για το μέχρι τώρα έργο της. Αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών και, ειδικότερα, στο πρόγραμμα της Πρεσβείας για τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα, που συμπληρώνονται το 2021, αλλά και στη συμμετοχή Ελλήνων στον Πόλεμο της Κορέας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Lim, επικαλούμενος την εμπειρία του ως μέλους της οργανωτικής επιτροπής του εορτασμού των 70 χρόνων απελευθέρωσης της Κορέας από την Ιαπωνία το 2015, παρουσίασε ιδέες που θα μπορούσε να συμπεριλάβει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στον δικό της σχεδιασμό.

Η Πρόεδρος και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας συμφώνησαν να παραμείνουν σε επικοινωνία, ώστε να συμπεριληφθούν οι δράσεις που σχεδιάζει η Πρεσβεία για τον εορτασμό των 60 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Κορέας στο εθνικό Ημερολόγιο της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής είχε τηλεδιάσκεψη με την Πρέσβειρα της Κίνας, Τσανγκ Τσιγιουέ, με την οποία συζήτησαν για το έργο της Επιτροπής και τις προτάσεις για επετειακές δράσεις που έχουν κατατεθεί από την Κίνα. Συμφώνησαν, επίσης, να συμπεριληφθούν στο ημερολόγιο της Επιτροπής δράσεις του «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού 2021 Ελλάδας – Κίνας».