Γιάννης Στουρνάρας: Προσβολή

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ισχυρίζεται ότι έχουν κομπόδεμα οι άνθρωποι που έπαιρναν όσα κοστίζει ένα τραπέζωμα του κύκλου του, για τρία άτομα στα ακριβά εστιατόρια του κέντρου.

Αν ήταν πρόσωπο σε trash τηλεοπτικό πρόγραμμα, θα έβγαινε μονίμως νικητής στο Survivor.

Κανείς άλλος , από την πολιτική ομάδα που κυοφόρησε τη δημόσια παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα, δεν έδειξε τη δική του αντοχή στις πολιτικές μεταβολές.

Για να αναφέρουμε μόνο τους άλλους πόλους της εποχής του Χρηματιστηρίου, τον Σημίτη δεν γυρίζει άνθρωπος να τον κοιτάξει και ο Παπαντωνίου μπαινοβγαίνει στις φυλακές και τα ανακριτικά γραφεία.

Ο ίδιος σταδιοδρόμησε δίπλα τους, όταν ο «εκσυγχρονισμός» έδενε τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

Παρά την αποτυχημένη διαχείριση μιας τράπεζας – εξανεμίζοντας τους πόρους από την πώληση μιας θυγατρικής της.

Μετά το κραχ της Σοφοκλέους , δεν δίστασε να κάνει καριέρα σε …Χρηματιστηριακή Εταιρία.

Μια στάση στο ΙΟΒΕ και μετά στην κυβέρνηση Σαμαρά από καραμπόλα: ο σπουδαίος καθηγητής Ράπανος δεν ανέλαβε ποτέ υπουργός Οικονομικών, λόγω ασθένειας.

Ένας survivor του πολιτικού συστήματος- στις πιο φαύλες φάσεις της ανάπτυξης του: επί Σημίτη, Σαμαρά και Μητσοτάκη.

Ο Σαμαράς δεν ανανέωσε τη θητεία του επιτυχημένου Γιώργου Προβόπουλου στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, για να πάρει τη θέση ο Στουρνάρας.

Κατ ουσίαν ως υπουργός διόρισε τον εαυτό του, παρά την αντίθεση του αντιπροέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου στο πρόσωπό του.

Ως κεντρικός τραπεζίτης, παραβίασε τα όσια της Φρανκφούρτης, μετέχοντας στην πολιτική ζωή, κατά του Τσίπρα.

Αλλά λόγω της αγνοίας των Συριζαίων στα κοινοτικά, έμεινε στη θέση του και ο Μητσοτάκης ανανέωσε τη θητεία του- ή πείσθηκε να το κάνει .

Ο Στουρνάρας ήταν ένας από τους εφτά που αρχειοθέτησε, εντίμως, η Ελένη Τουλουπάκη, όταν δεν βρήκε τα επαρκή στοιχεία για να απονείμει κατηγορία εναντίον του-, μετά τις μαρτυρίες για δωροδοκία του από τη Νοβάρτις.

Το τελευταίο διάστημα ο διοικητής της ΤτΕ εμφανίζεται τακτικά στο προσκήνιο, περίπου ως μέλος της κυβέρνησης.

Όχι όμως πλέον και κατά του ΣΥΡΙΖΑ: ένας από τους υπουργούς του Τσίπρα είναι σύμβουλός του και επιπλέον ονειρεύεται και Παπαδήμεια μεγαλεία.

Είναι όμως εναντίον του νευρικού συστήματος των Ελλήνων, όταν δηλώνει «αισιόδοξος» για τις συνέπειες της ουκρανικής κρίσης στη ζωή τους..

Με ένα άθλιο επιχείρημα: «Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις διαθέτουν χρηματικά αποθέματα που απέκτησαν από τα επιδόματα στην πανδημία κι έτσι μπορούν να αντέξουν την ακρίβεια… για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Όπως όλοι οι παλιοί Κνίτες που μπήκαν στα σαλόνια των αστών , συμπεριφέρεται ως μέλος μιας, κρατικοδίαιτης , ελίτ που δεν έχει ιδέα πώς ζουν οι κοινοί θνητοί.

Ισχυρίζεται ότι έχουν κομπόδεμα οι άνθρωποι που έπαιρναν όσα κοστίζει ένα τραπέζωμα του κύκλου του, για τρία άτομα στα ακριβά εστιατόρια του κέντρου.

Μεγαλύτερη προσβολή δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τους survivors της καθημερινότητας…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR