Γιώργος Σωτηρέλης: “Θα ανακύψουν ποινικές ευθύνες που θα φτάσουν στο επίπεδο του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ»

Συνέντευξη στο Κόκκινο

Την εκτίμηση ότι «θα ανακύψουν ποινικές ευθύνες που θα φτάσουν στο επίπεδο του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ», δηλαδή του πρωθυπουργού, εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου και μέλος της πρωτοβουλίας «Ώρα μηδέν για την δημοκρατία», Γιώργος Σωτηρέλης. 

«Στις πόσες υποκλοπές καίγεται ένας πρωθυπουργός, τι άλλο πρέπει να γίνει;», διερωτήθηκε ο Γιώργος Σωτηρέλης, διαγιγνώσκοντας ότι «είναι προφανείς οι ενδείξεις ότι υπήρξε αγαστή συνεργασία κρατικών και παρακρατικών κέντρων στις υποκλοπές» η οποία, όπως είπε, «δυναμιτίζει τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας».

«Πάμε σε μία οργουελική δημοκρατία, πάμε σε έναν δημόσιο βίο που δεν θα ξέρουμε εάν όσοι κινούνται, κινούνται από δικά τους ελατήρια ή υποκινούμενοι από εκβιασμούς», υπογράμμισε ο Γιώργος Σωτηρέλης χαρακτηρίζοντας «ανεκδιήγητες και καταγέλαστες» τις αντιδράσεις κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου. Αποκάλεσε δε όσους κατηγορούν τον κύριο Ράμμο ως «πολιτικάντηδες» και υπενθύμισε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «οι ανεξάρτητες αρχές είναι θεσμικά αντίβαρα και τα θεσμικά αντίβαρα είναι για να λειτουργούν».

«Η γνωμοδότηση Ντογιάκου και όσα λέει κυβέρνηση, αν είχαν τεθεί σε μία εξέταση, δεν θα έπαιρναν προβιβάσιμο βαθμό. Κανείς καθηγητής συνταγματικού δικαίου δεν θα περνούσε μια τέτοια εργασία», τόνισε ο Γιώργος Σωτηρέλης επιμένοντας ότι «η εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Βλάχου έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί». Εκτίμησε ότι ως τώρα αποκαλύψεις «είναι η κορυφή του παγόβουνου» για να προσθέσει ότι «αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο παρότι έγινε τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης». Τέλος κατηγόρησε την δικαιοσύνη ότι «υπνώττει και συμπράττει στην συγκάλυψη του σκανδάλου».