«Δεν σας ξέρει ο κόσμος» – «Δεν υπάρχετε στα μεγάλα κανάλια»

Γράφει ο Βασίλης Παυλίδης 

Αυτά ακούω συχνά από φίλους, γνωστούς και κυρίως αγνώστους όταν λόγω της ιδιότητας μου η συζήτηση έρχεται στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Αλήθεια είναι!

Η Ευθύνη είναι γνωστή σε λίγο κόσμο προς το παρόν κι ένας βασικός λόγος είναι ότι δε διαθέτει πρόσβαση στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Σκέφτηκα λοιπόν να πω δυο λόγια επ’ αυτού.

Για να είμαστε εξηγημένοι, αν κληθούμε ως ΕΥΘΥΝΗ να μιλήσουμε σε οποιοδήποτε μέσο, θα πάμε. Αν δεν κληθούμε, αδιαφορούμε.

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα κόμμα εντελώς διαφορετικό. Αλλιώτικο. Οι άνθρωποι του είναι όλοι εργαζόμενοι, έχουν αληθινές ζωές ανεξαρτήτως πολιτικής και δεν είναι παιδιά του κομματικού ή του οικογενειακού σωλήνα που αν δε πάρουν βουλευτική έδρα έχουν πρόβλημα επαγγελματικού προσανατολισμού και αυτοπραγμάτωσης. Ως εργαζόμενοι μπαίνουμε στην πολιτική και δε μπαίνουμε στην πολιτική μήπως και κάποτε γίνουμε μέσω αυτής εργαζόμενοι.

Το κόμμα έχει πραγματικό, χιλιοδουλεμένο πρόγραμμα που αυτό προτείνουμε και όχι φιγούρα, διασημότητα και τηλεοπτική προπαγάνδα. Δε διαθέτουμε «επωνύμους» μπροστά ούτε ισχυρούς φίλους και υποστηρικτές πίσω (εδώ δικαίως αναρωτιέστε ´´και περιμένετε να μπείτε στη Βουλή;´´).

Τα κανάλια είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που όμως χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες. Ο καθένας κρίνει τι σημαίνει αυτό και αν επιτελούν με επάρκεια το ρόλο τους. Αυτά γνωρίζουν τι προβάλλουν και γιατί. Και κυρίως ποια εξωκοινοβουλευτικά κόμματα φιλοξενούν. Και οι τηλεθεατές κρίνουν. Για την ακρίβεια ελπίζω ότι κρίνουν.

Εμείς φτιάξαμε ένα κόμμα που θέλουμε να κοιτά κατάματα τους ανθρώπους και την πραγματικότητα και όχι την κάμερα. Αν τύχει κι αυτό, καλοδεχούμενο. Αλλά εμείς προτιμούμε να παίρνουμε την πολιτική στα σοβαρά και να μη θεωρούμε τους ανθρώπους χαζούς. Άρα πράττουμε αναλόγως. Κι απευθυνόμαστε στους πολίτες θεωρώντας τους ευφυείς. Άραγε το κάνουν και οι υπόλοιποι;

Κάθε κριτήριο πολιτικό οποιουδήποτε είναι σεβαστό, είτε το θεωρώ σωστό είτε λάθος. Κι αν κάποιος απαιτεί να μας δει στην τηλεόραση ή σε πέντε δημοσκοπήσεις για να πειστεί, το κατανοώ. Δεν εθελοτυφλώ. Γνωρίζω πως το πολιτικό παιχνίδι παίζεται στα κανάλια και τις δημοσκοπήσεις. Γνωρίζω όμως και τ’ αποτελέσματα αυτού του παιχνιδιού τόσα χρόνια. Όλοι μας στην Ευθύνη το γνωρίζουμε. Και οι πολίτες το γνωρίζουν.

Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη και χαράζουμε άλλο δρόμο. Και καθένας αναλαμβάνει τη δική του θέλοντας και μη.

Αν επιθυμούσαμε την πεπατημένη και μια πολιτική καριερίτσα συμβιβασμών ξέραμε να το κάνουμε. Αλλά το είδαμε αλλιώς. Κι είπαμε «ή από τη ρίζα θα το φτιάξουμε ή καθόλου».

Το φτιάξαμε λοιπόν από τη ρίζα. Όποιος θέλει το βλέπει κι έρχεται μαζί. Ισότιμα! Αλλιώς..και πάλι φίλοι!

Η Ευθύνη απαρτίζεται από άλλης κοψιάς και νοοτροπίας ανθρώπους. Μα γι’ αυτό θα σας πω σε επόμενο κείμενο…

*Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ευθύνης

dimokratikiefthini.gr