Δημήτρης Μάντζος: “Πρόκειται για παλαιότερες υποθέσεις- Δεν θεωρώ μομφή τη δικηγορία»

Αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πυροδότησε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το οποίο έχει τίτλο «Δικηγόρος των funds ο Δημήτρης Μάντζος» με τον πρώτο να ζητά να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια ο υποψήφιος.

Στο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται πως ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ «επιστρατεύτηκε από εταιρία διαχείρισης δανείων έναντι πολίτη που χρώσταγε σε ελβετικά φράγκα για το στεγαστικό». Κι αυτό ενώ μόλις χθες η Χαριλάου Τρικούπη είχε βγάλει ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά εξηγήσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο», αναφέρει η Κουμουνδούρου και προσθέτει: «Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων.

Μάντζος: Είναι παλαιότερες υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το γραφείο μου

«Είναι παλαιότερες υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το γραφείο μου», απάντησε σήμερα από τον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Μάντζος. Συγκεκριμένα, η πρώτη του αντίδραση ήταν να πει πως πρόκειται για «προκλητική και απαράδεκτη τη σύγκριση δύο ημέρες πριν από τις εκλογές» και ότι «εγώ ούτε εισπρακτική εταιρεία έχω, ούτε έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια».

Και συνέχισε υποστηρίζοντας: «πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Από το 2019 κυρίως εγώ σταμάτησα την ενεργό δικηγορία. Είναι παλαιότερες υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το γραφείο μου. Το γραφείο συνεχίζει να χειρίζεται υποθέσεις», ισχυρίστηκε.

Και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Εγώ δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια. Δουλεύω από τότε που σπουδάζω. Σπούδασα στα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας μας, ειδικεύτηκα στο Εμπορικό Δίκαιο και η δουλειά του δικηγόρου είναι να υπογράφει δικόγραφα. Αυτό είναι δικόγραφο. Ας μου φέρει κάποιος έναν πλειστηριασμό, μια κατάσχεση που εγώ έχω υπογράψει, ας μου φέρει κάποιος ότι εγώ έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια… Εγώ, το γραφείο μας έχει αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 3869 του 2010. Περιμένω αύριο το πρωτοσέλιδο που θα λέει «δικηγόρος των οφειλετών ο Μάντζος».

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε ξεκάθαρα: «Εκπροσώπηση fund έχετε αναλάβει;», εκείνος απάντησε: «Σας επαναλαμβάνω πως το γραφείο αναλαμβάνει πολλές υποθέσεις, έχουμε υποθέσεις διαμεσολάβησης, υποθέσεις οικονομικές και εμπορικές… Δεν θεωρώ μομφή τη δικηγορία».