Διορθωτική πορεία λοιπόν με προοδευτικό σχέδιο

Του Χάρη Τσιόκα

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν δέχεται παρερμηνείες είναι σαφές και καθαρό!

Ο κίνδυνος να διαχειριστούν την έξοδο από την κρίση οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις- με τα παρακολουθήματα- δυνάμεις που υπήρξαν πρόθυμες στην εφαρμογή πολιτικών που συρρίκνωσαν την πραγματική οικονομία, τη μεσαία τάξη και τις δυνάμεις της εργασίας είναι περισσότερο από ποτέ ευδιάκριτος!

Η χώρα και η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει επαναφορά με συνέχιση της φτωχοποίησης των πολλών! Με οικονομία παραδομένη στην αχαλίνωτη κερδοσκοπική αγορά των ολίγων! Όμως από την άλλη πλευρά ο Πρωθυπουργός είναι αυτονόητο πως πρέπει να αξιολογήσει σωστά το μήνυμα δυσαρέσκειας!

Δυσαρέσκεια που αφορά αφορά όχι μόνο την αντίδραση στη πολύχρονη κόπωση από τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και όψεις εφαρμοσμένων πολιτικών όπως και φαινόμενα υπεροψίας ορισμένων αξιωματούχων ! Χρειάζεται τώρα έμπρακτη σηματοδότηση διορθωτικής πορείας με διακριτά περιεχόμενα σχεδίου εξόδου όχι μόνο απολογιστικά αλλά για το αύριο που θα αφορούν την Ελλάδα των πολλών και την σταθερή δομή της διάταξης δυνάμεων που θα ενώνει σε κινηματική βάση την πληθυντική αριστερά !

Γιατί είναι δημοκράτες οι πολίτες που με τη ψήφο τους έστειλαν το σαφές πολιτικό μήνυμα. Και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό!
Διορθωτική πορεία λοιπόν με προοδευτικό σχέδιο που θα κάνει διακριτή την διαφορά από την πολιτική που προτείνουν οι δυνάμεις που συγκροτούν το συντηρητικό σχέδιο εξόδου το σχέδιο που ξαναγυρίζει το ρολόι προς τα πίσω στη μνημονιακή περίοδο!