Δ. Βερβεσός: “Πότε πρόλαβαν να διαβάσουν οι δικαστές τα υπομνήματα και να βγάλουν τόσο σύντομα απόφαση;”

whatsapp sharing button
messenger sharing button
linkedin sharing button
email sharing button

«Μου προξενεί εντύπωση η ταχύτητα εκδίκασης της συγκεκριμένης υποθέσεως», λέει για την απόφαση του Αρείου Πάγου σε χρόνο-ρεκόρ με την οποία «λύνονται τα χέρια» των funds ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

«Ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δίκασε και σε πολύ συντομότερο εξέδωσε απόφαση. Αν ήταν υπόθεση ενός απλού Έλληνα πολίτη, θα έκανε δύο και τρία χρόνια για να παρθεί απόφαση» δήλωσε ο κ. Βερβεσός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, είναι απορίας άξιο πότε πρόλαβαν να διαβάσουν οι δικαστές τα υπομνήματα και να βγάλουν τόσο σύντομα απόφαση:

 «Η υπόθεση δικάστηκε στις 26 Ιανουαρίου, κατά προτίμηση και με μεγάλη επίσπευση. Έκλεισε ο φάκελος, δηλαδή πήγαν τα σημειώματα τα οποία περιείχαν 2.000 σελίδες και στις 30 Ιανουαρίου τα καταθέσαμε εμείς από τη μεριά μας και η άλλη μεριά οι τράπεζες και τα funds. Απορώ πώς από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι 8 Φεβρουαρίου, 65 δικαστές πρόλαβαν και διάβασαν υπομνήματα και σε 8 – 9 μέρες έβγαλαν απόφαση, όταν συνήθως στα πρωτοβάθμια δικαστήρια με πολύ λιγότερες σελίδες υπομνημάτων και σχετικών εγγράφων, οι δικαστές κάνουν 8 μήνες με 2 χρόνια για να βγάλουν απόφαση. Μου προξενεί εντύπωση η ταχύτητα εκδίκασης της συγκεκριμένης υποθέσεως», είπε ο κ. Βερβεσός και συμπλήρωσε αφήνοντας αιχμές και για την Τράπεζα της Ελλάδος:

«Ακόμα μου κάνει εντύπωση το γεγονός η Τράπεζα της Ελλάδος, έλεγε ότι αυτή η δυσλειτουργία που είχε δημιουργηθεί με την απόφαση του τμήματος του Αρείου Πάγου, που έλεγε ότι τα funds δεν έχουν δικαίωμα να προβούν σε πλειστηριασμούς, οσονούπω θα τακτοποιηθεί και μάλιστα η Τράπεζα χρησιμοποιούσε τη φράση “θα ανατραπεί και θα διευθετηθεί”. Που ήξερε η Τράπεζα της Ελλάδος τι θα πει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου πριν δικάσει; Αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά».