Είδαν φως και μπήκαν…

Γράφει ο Χρήστος Γκίμτσας

Η ομόρρυθμη εταιρεία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ , με Πρόεδρο του Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο, τον Αλέξη Τσίπρα, είχε ημερομηνία λήξης. Και αφού άφησαν για κάποιο διάστημα, τον Καμμένο να παίξει με τα μολυβένια στρατιωτάκια, τον ξεπέταξαν σαν στημένη λεμονόκουπα, αφήνοντας τον να πνίγει τον καημό του στα ξενυχτάδικα και στo ζεϊμπέκικο.

Κάποιοι όμως που ξέφυγαν από την στρούγκα των ΑΝΕΛ, στρογγυλοκαθισμένοι σε υπουργικές θέσεις και εμφορούμενοι από άκρατο αριβισμό που στις μέρες μας μεταφράζεται ‘’ για την σωτηρία της κυβέρνησης και της Πατρίδας’’ , παρέμειναν στην ομόρρυθμη εταιρεία.

Ξέχασαν βέβαια τις παλιές διαφορές τους με το κόμμα της Π.Φ.Α. (Πρώτης Φοράς Αριστερά), και με οδηγό τα προσωπικά τους νιτερέσα, ενσωματώθηκαν στο κυβερνητικό σύνολο , και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε το πλειοψηφικό πακέτο μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Και δεν είναι μόνο αυτοί που στηρίζουν το κόμμα της Π.Φ.Α. Είναι και εκείνοι που αφού υπηρέτησαν με ζήλο το ονομαζόμενο ‘’βαθύ ΠΑΣΟΚ’’ συμμετέχοντας στα υπουργικά και άλλα αξιώματα των κυβερνήσεων του Ανδ. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη, συνέχισαν την εθνοσωτήρια πορεία τους , από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από διάφορες κυβερνητικές θέσεις. Και είναι απ’ αυτούς που φωνάζουν περισσότερο για απονομή δικαιοσύνης και κάθαρση για σκάνδαλα όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ και της NOVARTIS, που έγιναν επί των ημερών της Ν. Δημοκρατίας.

Κάνουν βέβαια το, κοινώς λεγόμενο, κορόιδο και δεν θυμούνται την οσμή των σκανδάλων που αναδύονταν από το ΠΑΣΟΚ, όταν το υπηρετούσαν με φανατισμό. Κάποιος λοιπόν πρέπει να τους θυμίσει τον τα περί Τσουκάτου, Μαντέλη, Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου, έτσι για να βλέπομε όχι μόνο τις πομπές των άλλων, αλλά και τις δικές τους.

Τώρα, επειδή ο εκλογικός κίνδυνος που ακούει στο όνομα Ν.Δ., δεν κρύβεται, εκεί κατά Κουμουνδούρου μεριά, σκέφτηκαν το κόλπο της φάκας.
Έβαλαν κάτω από την ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ τον υπότιτλο «ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ», άφησαν την λάμπα αναμμένη νύχτα, μέρα και την πόρτα ανοιχτή.

Έτσι, λοιπόν, είδαν φως και μπήκαν μέσα στο μαγαζί ,ότι μπορείς να φανταστείς. Πρώτα, κάτι υπόλοιπα του ΠΑΣΟΚ που τα είχε ξεχάσει και η μάνα τους και που τσίμπησαν το τυράκι της θνησιγενούς υπουργοποίησης. Μετά, τα ορφανά της ΔΗΜΑΡ, που αντί τα κορόιδα να ρίξουν την μύτη και να ακολουθήσουν τον πρωτεργάτη και δηλωσία Κουβέλη, έκαναν μέχρι τώρα τσιριμόνιες . Υστερα ακολούθησαν κάποια παρωχημένα ρετάλια , που δηλώνουν αριστεροί, και που με την ευκαιρία της ενσωμάτωσή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, φόρεσαν κοστούμι που μυρίζει πολιτική ναφθαλίνη.

Δεν ξέρω τι περιμένει από όλους αυτούς ο Αλ. Τσίπρας και το σινάφι του, και τι κόσμο θα του φέρουν πάντως εγώ είμαι σίγουρος πως πέρα από θαμώνες του καφενείου που συχνάζουν και το σόι τους, κανείς άλλος δεν τους γνωρίζει η τους θυμάται, για να τους εμπιστευτεί και να τους ακολουθήσει.

Όσοι απ’ αυτούς έκριναν πως ήταν επαναστατική τους υποχρέωση να πυκνώσουν τις γραμμές της Π.Φ.Α, μάλλον δεν κοίταξαν το πολιτικό τους απολυτήριο που είναι λευκό ,άρα άχρηστο για εκλογικούς πολέμους.

Πανστρατιά λοιπόν για να αντισταθούν όλοι αυτοί μαζί, στον επερχόμενο Μητσοτάκη. Εβγαλαν από την κωλοτσέπη τους κάτι φθαρμένα και ξεθωριασμένα ροζ και πράσινα φλάμπουρα και ξεχύθηκαν στα ραδιόφωνα και στις οθόνες με κεντρικό σύνθημα ‘’ no pasaran’’. Kαι όλα αυτά, στην καλύτερη των περιπτώσεων, για λίγη προεκλογική επαναεπικαιροποίηση.. Γιατί υπάρχει και η χειρότερη περίπτωση, αυτή του πολιτικού αμοραλισμού .

Όλοι αυτοί όντες αναλώσιμοι και μίας χρήσης, είδαν το τυράκι και όχι την νεοσταλινική συριζαίικη φάκα. Και ως ιδεολογικοί ναυαγοί, ανέβηκαν στο πειρατικό του Τσίπρα και της Π.Φ.Α., χωρίς να αντιλαμβάνονται αυτά που δείχνουν τα πολιτικά ανεμοδούρια.

Αν ο Κάλχας, Η Κασσάνδρα , οι δημοσκόποι και οι λοιποί μάντεις, επαληθευθούν, δοθέντος ότι προβλέπουν μέχρι και αυτοδυναμία της Ν.Δ., θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Υπάρχει η πιθανότητα να υποστούν σύσσωμοι τις συνέπειες ενός Βατερλό Ή ενός Στάλινγκραντ, από ένα Κυριάκο Μητσοτάκη που εδώ που τα λέμε, ούτε αρχιστράτηγος είναι, ούτε ο δούκας του Ουέλινγκτον, Γουέσλευ, ούτε ο στρατάρχης Ζούκωφ.

[email protected]