Είναι ο Γεωργούλης, ο ιδανικός για τους Έλληνες ευρωβουλευτής;

Του Μάνου Χωριανόπουλου

Η απάντηση στην ερώτηση του τίτλου είναι καταφατική, αλλά πρέπει να γίνει η απαραίτητη διευκρίνιση. Δεν μιλάμε για τον καλύτερο ή τον ικανότερο, όταν έχουν διατελέσει ευρωβουλευτές στο παρελθόν σπουδαίοι πολιτικοί, με πρώτο τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη.ADVERTISING

Μιλάμε για τον ιδανικό εκπρόσωπο με βάση το πώς ακόμα και σήμερα αντιλαμβάνονται οι Έλληνες την ευρωβουλή. Διότι όπως αποδεικνύεται από τις επιλογές τους και την ψήφο τους και έχοντας περάσει από τη σχέση χορηγίας για μερσεντές και μπουζούκια στη σκληρή τιμωρία και τον οικονομικό “στραγγαλισμό” ενός ολόκληρου λαού την περίοδο των μνημονίων, αυτό που φαίνεται να κρατάει στο χρόνο είναι η χαλαρότητα και ο χαβαλές.

Δεν υπάρχει καλύτερος στο να αντιλαμβάνεται και να εκφράζει αυτόν τον χαβαλέ από τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για το τι θα ακολουθήσει από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στις Βρυξέλλες, σαν πυγμάχος που τηλεγραφεί τις κινήσεις του στο ρινγκ.

Μάλιστα από χρονιά σε χρονιά γίνεται όλο και καλύτερος στο να υπενθυμίζει στους 162.974, που τον ψήφισαν στις ευρωεκλογές του 2019 και στον ΣΥΡΙΖΑ που τον επέλεξε, πόσο χρήσιμη για τον τόπο ήταν η επιλογή τους.

Από τις selfies και τις χαρωπές αναρτήσεις, περάσαμε πέρσι στη συμμετοχή σε talent show και φέτος στην παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού. Η λαχτάρα να δούμε πώς θα αξιοποιηθεί ο καλά αμειβόμενος χρόνος του ευρωβουλευτή την επόμενη χρονιά είναι μεγάλη.

Η επιλογή του κ. Γεωργούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιου ευρωβουλευτή, εξηγείται, καθώς όπως αποδεικνύει και ο αριθμός όσων των ψήφισαν, “έκοψε” εισιτήρια στις ευρωεκλογές. Μήπως η ΝΔ δεν θα επέλεγε Αυτιά, αν δεν υπήρχαν εσωκομματικές αντιδράσεις ή στο παρελθόν δεν επέλεξε Ζαγοράκη;

Από την άλλη και ο κλόουν κόβει εισιτήρια στο τσίρκο, αλλά ας μη βάζουμε ιδέες για τα επόμενα ευρωψηφοδέλτια.

Το ακατανόητο είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ανέχεται μια τέτοια συμπεριφορά και πόσα όργανα πρέπει να συνεδριάσουν, ώστε να ειπωθεί καμιά κουβέντα στον ευρωβουλευτή του, ο οποίος υποτίθεται ότι εξελέγη για να προσφέρει στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη μάλιστα περίοδο και αυτός συμπεριφέρεται σαν να έχει πιάσει τζακ ποτ στο τζόκερ.

Η μη αντίδραση μεταφέρει το επίκεντρο του χαβαλέ, από τον ευτυχισμένο ευρωβουλευτή, σε αυτούς που τον έβαλαν στο ψηφοδέλτιο.

ΑΠΟ ΤΟ NEWS 247