Ελλάδα: Η χώρα που ΔΕΝ ΕΧΕΙ Αστυνομία!!

Του Μέλιου Ανδρικόπουλου

Η Αστυνομία στην Ελλάδα (Αστυνομία Πόλεων) καταργήθηκε το 1984 ,με νόμο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ!!

Έκτοτε, υπάρχει μία ψευδεπίγραφη (ΕΛ.ΑΣ), ενώ θα έπρεπε να συνεχίσει να λέγεται(ΕΛ.ΧΩ) Ελληνική Χωροφυλακή!!

Οι διαχρονικοί ισχυρισμοί των πολιτικών ότι υπήρξε ”Ενωποίηση” των δύο αστυνομικών σωμάτων ,δεν ισχύουν, είναι ψευδείς και παραπλανητικοί.

Υπήρξε ένταξη-με κυβερνητική εντολή- της Α.Π. στην Ε.Χ. και στη συνέχεια -πολύ σύντομα-, η Α.Π. οδηγήθηκε στον ΠΛΗΡΗ αφανισμό της. Οι αξιωματικοί της Α.Π. κάτω από διαρκείς διώξεις και μεταθέσεις στην επαρχία ,οδηγήθηκαν σε μαζικές παραιτήσεις.

Η κατάργηση της Αστυνομίας Πόλεων, της Μοναδικής ειδικής αστυνομίας που γνώριζε από αστυνόμευση των μεγάλων αστικών κέντρων, ήταν ένα πρόγραμμα και ένα σχέδιο που είχαν στα συρτάρια τους οι ανώτατοι αξιωματικοί της Χωροφυλακής από το 1930!!

Δυστυχώς, βρέθηκαν οι ”χρήσιμοι ηλίθιοι” της τότε κυβέρνησης ,να υλοποιήσουν αυτά τα σχέδια της Χωροφυλακής!!

Ο τελευταίος αρχηγός της Α.Π., υπέγραψε τον αφάνισμό της . Στη συνέχεια μετάνοιωσε. Οι αστυνομικοί τον έπαιρναν τηλέφωνο νύχτα και ημέρα και τον έβριζαν και του είχαν ”σπάσει” τα νεύρα…

Οι διαφορές μεταξύ των σωμάτων ήταν χαώδεις, όπως και χαώδεις ήταν οι διαφορές μεταξύ των αστυνομικών της Α.Π. με αυτούς της Ε.Χ. αλλά και με τους σημερινούς αστυνομικούς που είναι εκπαιδευμένοι κατά τα πρότυπα των χωροφυλάκων…

Τότε: Αστυφύλακας έβαζε 5 κακοποιούς στη σειρά και τους οδηγούσε στο αστυνομικό τμήμα. Σήμερα: Χρειάζονται 5 αστυφύλακες για να οδηγήσουν έναν κακοποιό στο Τμήμα!!

Η κατάσταση σήμερα, από πλευράς βαριάς εγκληματικότητας, ειδικά στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική.!!

Το έγκλημα σήμερα, καλπάζει ανεξέλεγκτο, με διαρκείς αυξητικές τάσεις!! Τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει την ισχύ του!!

Οι πολιτικοί που διαχρονικά είχαν αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο, ήταν παντελώς άσχετοι και ποτέ δεν εμβάθυναν στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Άσχετοι το ανέλαβαν, άσχετοι έφυγαν από αυτό…

Το ίδιο έχει συμβεί και με τους στρατηγούς της (ΕΛ.ΑΣ) που κατά διαστήματα κατείχαν ανώτατες θέσεις στο σώμα αυτό από το 1984 μέχρι και σήμερα. Δεν γνωρίζουν το αντικείμενο!!

Η Χωροφυλακή-σημερινή ΕΛ.ΑΣ- αποτελείται από καραμπινιέρους. Έχουν βαθιά γνώση στα αποσπάσματα. Πηγαίνουν 10-20 μαζί, για να αντιμετωπίσουν τους εγκληματίες!!

Αστεία πράγματα!! Προσπαθούν με το τσεκούρι να ανοίξουν ωρολόγιο χειρός!! Οι κάθε λογής εγκληματίες, χαίρονται διότι γνωρίζουν ποιους ”μπουνταλάδες” έχουν απέναντί τους!!

Όσες και όποιες προσπάθειες γίνονται από τις ηγεσίες για την αντιμετώπιση της ραγδαίας, μεγάλης, αυξανόμενης εγκληματικότητας, θα πέφτουν στο κενό διότι κινούνται στην αντίθετη -από αυτή που απαιτείται-κατεύθυνση!!

Δυστυχώς έχουν πλήρη άγνοια και οι ηγεσίες των μεγάλων κομμάτων: ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, έχουν συμβούλους και αρμόδιους των σχετικών επιτροπών τους, αποκλειστικά στελέχη , που προέρχονται από την Χωροφυλακή, οπότε, τι συμβουλές να δώσουν , αφού δεν γνωρίζουν;

Κάποιοι από αυτούς έγιναν βουλευτές, κάποιοι άλλοι ήταν υποψήφιοι, κάποιοι βρίσκονται μέσα στα γραφεία αυτών των κομμάτων.. Είναι σαν να ζητάς από τη νοσοκόμα να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς!! Δεν φταίει φυσικά η νοσοκόμα, φταίνε αυτοί που κατάργησαν τους χειρουργούς γιατρούς, και ”βάφτισαν” γιατρούς τις νοσοκόμες!!

Ένα είναι σίγουρο: Βλέπουμε και θα δούμε τεράστια άνοδο της εγκληματικότητας σε όλα τα επίπεδα!!

Οι άνθρωποι αυτοί, δεν φταίνε που δεν γνωρίζουν!!

Αυτά διδάχθηκαν στις σχολές από ανθρώπους που δεν γνώριζαν, αυτά εφαρμόζουν, αυτά υλοποιούν!!

Οι όποιες ”αυστηρές” εντολές δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί!!

Η νοσοκόμα ακόμη και αν φορέσει στολή χειρουργού, δεν πρόκειται να γίνει γιατρός χειρουργός!!

Ακόμη πιο άσχετοι είναι οι σημερινοί συνδικαλιστές, που νομίζουν ότι με ”δημόσιες σχέσεις” και περάσματα από εκπομπές της τηλεόρασης, θα ”εξορκίσουν” την εγκληματικότητα!!

Δυστυχώς, οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις και οι αρχηγοί των κομμάτων, επί σειρά ετών, διέπραξαν θανάσιμα λάθη και δεν έδωσαν την προσοχή που όφειλαν, στο τεράστιο αυτό ζήτημα και που έχει σχέση, με απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει θεραπεία στη σημαντική αυτή υπόθεση. Η σωστή και αποτελεσματική αστυνομία, δεν είναι υπόθεση των αστυνομικών, είναι υπόθεση του κράτους και της κοινωνίας.

Προς το παρόν το κράτος ,η πολιτεία, η κυβέρνηση , τα κόμματα εξουσίας, στο συγκεκριμένο θέμα, πορεύονται με σπασμένη πυξίδα. Αυτοσχεδιάζουν ”στο πόδι”, σύμφωνα με την εξέλιξη των γεγονότων, επιρρίπτουν ευθύνες στο χαμηλόβαθμο προσωπικό, αναγγέλουν την διενέργεια κάποιων Ε.Δ.Ε, που δεν έχουν κανένα νόημα, γιατί αυτοί που τις διεξάγουν είναι εξίσου άσχετοι με τους χαμηλόβαθμους!!

Στο επόμενο έγκλημα που θα διαπραχθεί, θα αναλωθούν όλοι τους , στην ονοματοδοσία του εγκλήματος, αν ήταν γυναικοκτονία η ανθρωποκτονία, αν ήταν παιδοκτονία ή πατροκτονία.. Θα παρέμβουν διάφοροι πρόθυμοι ”επιστήμονες”, κάποιοι δικαιωματιστές, θα εκτονωθούν τα πλήθη και όλοι σε αναμονή της επόμενης εγκληματικής πράξης… Και ο καιρός να περνάει!! Αυτά συμβαίνουν στο τριτοκοσμικό Ελλαδιστάν, που δεν γνωρίζει τι του γίνεται, που πάει και που οδηγείται….