Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Παπαδημούλης

Είναι μια -ακόμη – επιτυχία του πολύπειρου Βασίλη Σκουρή στο ieidiseis.gr.  Σε συνέντευξη σε αυτόν  ο ευρωβουλευτής Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό  πολιτική. Δεν θα  διεκδικήσει νέα θητεία στην Ευρωβουλή, ούτε θα επιδιώξει να εκλεγεί βουλευτής:

«Διανύω την τρίτη μου θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια, ότι θα είναι και η τελευταία στα Κοινοβουλευτικά έδρανα, Ευρωπαϊκά ή Ελληνικά».

 Αυτός αποφασίζει, έστω και αν η θητεία του στη  ευρωβουλή είναι η δεύτερη και όχι η τρίτη. Ίσως μετράει και την θητεία του στα ελληνικά έδρανα.

Μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι ότι ένας πολιτικός που θεωρείται βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , εξ αιτίας δικών του χειρισμών, αποφασίζει να δώσει μια έντιμη λύση, οπότε δεν θα επιβαρύνει το κομμα του.

Μακάρι να τον ακολουθήσουν και 4-5 ακόμη που  σκιάζουν τον ορίζοντα του κομματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης. Κυριως για τις αστοχίες τους στο παρελθόν που τους κατέστησαν καμένα χαρτιά.

Πάντα υπάρχει διέξοδος στην πολιτική για όποιον θέλει να είναι εντάξει με τον εαυτό του, το κόμμα του και την κοινωνία. Ο Παπαδημούλης έδειξε ότι θέλει.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε λοιπόν…