Επιβεβλημένες αλλαγές στο βουλευτικό σύστημα

Tου Μέλιου Ανδρικόπουλου

Οι βουλευτές, το έχουν πιάσει το νόημα: Μάσες,ξάπλες,μπάνια και αραλίκι. Τι κι αν ο παγκόσμιος τύπος εξανίσταται για τις παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτών που γίνονται στην Ελλάδα από επίσημες,κρατικές-κυβερνητικές αρχές; Η κυβέρνηση δεν βιάζεται να φέρει το θέμα στη βουλή. Η αξιωματική αντιπολίτευση βαρυγκομά ”ν΄ασχοληθεί” με το θέμα…Δεν κατάλαβα, γιατί πληρώνονται αδρά απ΄τον ιδρώτα του έλληνα πολίτη αυτοί οι αργόσχολοι;

Γιατί βγαίνουν στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και με ύφος 17 καρδιναλίων λένε από ανοησίες και αρλούμπες μέχρι ανυπόφορες κοινοτυπίες που γνωρίζει και ο πιο αδιάφορος για τα πολιτικά, ο πιο αδαής πολίτης; Να σταματήσουν να μιλάνε,να σηκώσουν τα μανίκια και να στρωθούν στη δουλειά, για να βοηθήσουν πραγματικά και ουσιαστικά τον πολύπαθο ελληνικό λαό.Να σταματήσουν να έχουν τη νοοτροπία τουρίστα.Πρέπει να αντιληφθούν, ότι το ακριβό μεροκάματο που παίρνουν, θα πρέπει και να το αξίζουν,με σημαντικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που οφείλουν ν΄ αναπτύξουν για ν΄απαλύνουν τον πόνο και την αγωνία, της πλειοψηφίας πλέον του ελληνικού λαού.’Ελεος πια με τους ”τεμπέληδες της εύφορης κολάδας”!!

Λόγια παχιά,λόγια πολλά και αποτέλεσμα: Η κάθε μέρα που ξημερώνει, είναι πιο εφιαλτική,πιο τραγική για την πλειοψηφία των ελλήνων.Τους ψήφισε ο υπερήφανος αλλά τραυματισμένος ελληνικός λαός να τον αντιπροσωπεύσουν,να τον υπηρετήσουν, να προασπίσουν τα συμφέροντά του και μόνο αλλά αυτοί αθέτησαν τη συμφωνία που έκαναν με το λαό.Ξέχασαν ποιός είναι ο ρόλος τους και η αποστολή τους.Πρέπει ν΄αντιληφθούν ότι είναι υπηρέτες. Υπηρέτες του ελληνικού λαού και όχι ισχυρών μεοψηφιών. Κύριος και αφέντης τους -σύμφωνα και με το σύνταγμα- είναι μόνο ο ελληνικός λαός που τους έστειλε στα βουλευτικά έδρανα με την πολύτιμη ψήφο του.Αυτό δυστυχώς το ξεχνάνε, με αποτέλεσμα να έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Απαιτούν από τον Κύριό τους-το λαό- υποταγή,συναίνεση και σεβασμό(που δεν τον αξίζουν..).

Περιφέρονται στην επαρχία σαν αντουανέτες,αρνούνται να συναντήσουν τους πολίτες-αφέντες τους και το βουλευτιλίκι που προσωρικά τους παραχωρήθηκε,το θεωρούν κτήμα τους και ιδιοκτησία τους. Φυσικά,΄΄πλανώνται πλάνην οικτρά”.Δυστυχώς,τους βοηθά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του πολιτικοκοινωνικού κατεστημένου .Έτσι,άτομα που στην ελεύθερη αγορά θα έβγαζαν μετά βίας το χιλιάρικο,το παίζουν χωρίς να το αξίζουν-μεγάλοι και τρανοί Κ

αι τίθεται το ερώτημα: Σε τι χρειάζονται 300 βουλευτές,όταν την ίδια ”δουλειά” μπορούν να την κάνουν και 150 και 200 και πιθανόν καλύτερα; Οι μισθοί τους θα πρέπει να διαμορφωθούν στα 2000 ευρώ και στις 3000 ευρώ για τους υπουργούς. Οι ευρωβουλευτές θα πρέπει να εκχωρούν στο ελληνικό κράτος 15000 ευρώ μηνιαίως.Και θα έπρεπε κάποιοι πάμπλουτοι, γόνοι μεγάλων επιχειρηματικών και εφοπλιστικών οικογενειών, να εκχωρούν όλο το μισθό τους στο ελληνικό δημόσιο. Ενασχόληση με την πολιτική, σημαίνει πρωτίστως προσφορά,σημαίνει διαρκής αγώνας για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης του συνόλου του ελληνικού λαού. Δυστυχώς,κάποιοι μπήκαν στην πολιτική για να κερδοφορήσουν,για να πλουτίσουν και ν’ αποκτήσουν εκατοντάδες ακίνητα. Δεν μπορεί να οργανωθεί σωστά μια χώρα και να λειτουργήσει η δικαιοσύνη,αν δεν ξεκινήσει η εξυγίανση από την κεφαλή του κράτους.Το βουλευτικό σύστημα νοσεί βαρύτατα και κατ΄ επέκταση, νοσεί όλη η χώρα.