Ερώτηση Αρβανίτη προανήγγειλε νέα καμπάνα κατά της κυβέρνησης για τη ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη

“Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα,  κατάσταση,  στην έκθεση της Κομισιόν  για το Κράτος Δικαίου  όσον αφορά στο δικαστικό σώμα, στην εισαγγελία και στα ΜΜΕ, θα εμφανίζεται  όπως  την καταγράψαμε  στις  συζητήσεις με τις Ελληνικές αρχές και διάφορους ενδιαφερόμενους, και θα αντικατοπτρίζονται τα συστημικά ζητήματα που έχουμε ανακαλύψει”.

Αυτή είναι η τοποθέτηση της αντιπρόεδρου Αξιών & Διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Βέρα Γιούροβα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Κώστα Αρβανίτη, που τη ρώτησε για τις “σκοτεινές” περιπτώσεις   κυβερνητικών συμπεριφορών στη Δικαιοσύνη και έναντι δημοσιογράφων.

Ο ευρωβουλευτής μίλησε και για την περιφρόνηση του Έλληνα Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που εκπροσωπήθηκε με τον γενικό γραμματέα αντί του υπουργού στη συζήτηση για την προστασία των Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος – αναλαμβάνοντας δέσμευση που  δεν έχει ακόμη τηρηθεί!

Από τα συμφραζόμενα της κοινοτικής αξιωματούχου που βρήκε “πολύ θετική” την παρέμβαση Αρβανίτη, πρόκειται ότι εντός των ημερών η κυβέρνηση θα δεχθεί νέα καμπάνα από  επίσημο κοινοτικό όργανο.