Ζήτω ο Καμενοτουρισμός… Ζήτωωω!

Γράφει ο Κώστας Πρώιμος

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Η ζωή συνεχίζεται καλώς ή κακώς είπε ο Λιβάνιος από το Βήμα της Βουλής όταν πληροφορήθηκε το τραγικό τέλος των δύο πιλότων της Π.Α που συνετρίβησαν κατά τη μάχη με τη φωτιά της Καρύστου.

Και όταν η ζωούλα μας συνεχίζεται τα πάντα εξελίσσονται. Στο βωμό του κέρδους κάποιοι πουλάνε και τη μάνα τους με άνεση, γιαυτό οι ομοϊδεάτες τους σκαρφίστηκαν τη νίκη μαζί με την ανάπτυξη και την επιτυχία να ξεπροβάλλουν από τις αναρίθμητες καμένες εκτάσεις. Με ποιον τρόπο; Μα με την θέσπιση ενός ακόμη τομέα του Εναλλακτικού Τουρισμού.

Φερειπείν στην Ταϋλάνδη οι απανταχού σεξουαλικά λιγούρηδες όδευαν κατά εκατομμύρια για σεξοτουρισμό. Κάποιοι άλλοι που γουστάρουν να σκαρφαλώνουν στα βράχια τρέχουν στα βραχώδη μέρη, άλλοι που το χουν με το αλκοόλ παίρνουν σβάρνα τα καλύτερα οινοποιεία (Οινοτουρισμός). Και πόσες άλλες δραστηριότητες. Για να μην σας παιδεύουμε περισσότερο θα το προτείνουμε ευθύς αμέσως:

Καμενοτουρισμός! Απλά τα πράγματα. Θα ξεναγούνται στα αποτεφρωμένα δάση οι απανταχού λάτρεις των καταστροφών που μάλλον αν λάβουμε υπόψη τη γενική τάση αρέσκειας σε ό,τιδήποτε έχει πόνο, αίμα και δάκρυα πουλάει απίστευτα!. Το φαντάζεστε; Θα προπορεύεται ο εκπαιδευμένος ξεναγός και θα λέει: Κυρίες και κύριοι, εδώ υπήρχε ένα σμαραγδένιο δάσος, τώρα μόνο μαυρίλα και κάρβουνο ααα μυρίζει ακόμη, να, παρά κάτω υπήρχαν δύο οικισμοί που διεγράφησαν από το χάρτη.

Ακόμη υπάρχουν απανθρακωμένα κουφάρια ελαφιών, λύκων και αρκούδων. “Μωρέ καλά να πάθουν τα δύο τελευταία, τι τα θέλουμε; Αυτά δαγκώνουν”, όμως κρίμα για τα ελαφάκια, μμμμ, νόστιμο κυνήγι θα ήταν ε; Να μην τα τρώγαμε εμείς…” θα πουν μερικοί από μέσα τους ίσως και απεξω τους).

Πάρα κάτω κύριοι Τουρίστες, γιατί η ζωή μας αν και θλιβερή και τρισάθλια συνεχίζεται, κάηκαν δύο εθελοντές πυροσβέστες οι οποίο με αυταπάρνηση ρίχτηκαν με κάτι ποτιστήρια που τους είχαν δώσει στις τεράστιες φλόγες…

Και ναααα τα χιλιάδες εισιτήρια που θα κόβονται στις οργανωμένες εισόδους που θα οδηγούν κορμί και μάτια στις περιοχές του ζόφου και του ολέθρου στα καμμένα ντε: Και νάααα πως έρχεται η ανάπτυξη και η κονόμα! Γουάου! Και ναααα περισσότερα ανθρωπάκια με τεράστια σκάφη και ιδιωτικά αεροπλάνα και αναρίθμητους κολίγους στις υπηρεσίες τους για ένα κομμάτι χημικό ψωμί και ένα ποτήρι νερό από αφαλάτωση!

YΓ. Προβλέπω ότι με την απληστία που μας δέρνει σε βαθμό υπέρτατης μαλακίας και την αδιαφορία που μας διέπει επικαλυπτόμενη από μια υπέρμετρη ηλιθιότητα που σαν μάστιγα σαρώνει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά τον πλανήτη ολόκληρο να “απαλλασσόμαστε” συντόμως από τα περισσότερα είδη του ζωικού και του φυτικού βασιλείου. Να μένουμε στον άμοιρο πλανήτη “εμείς και εμείς” και τότε θα γυριστεί σε πραγματικό χρόνο και τόπο και με ηθοποιούς τα υπάνθρωπα δισεγγονά μας το επόμενο MAD MAX…