Η αναπάντητη απαξία του Σύριζα

Του Τάκη Ψαρίδη

Πρώτη φορά δόθηκε απάντηση από τον ίδιο τον Τσίπρα για το αυτονόητο. Ότι δεν είναι δυνατόν να εννοούσε πως στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και πως προφανώς ήθελε να πει πως στην θάλασσα δεν υπάρχουν φράχτες όπως στον Έβρο.

Πάντα μου έκανε τεράστια εντύπωση αυτό. Όχι διότι έγινε συνείδηση στην κοινή γνώμη από την επαναλαμβανόμενη προπαγάνδα, αλλά γιατί δεν είδα ποτέ κανένα στέλεχος του συριζα να απαντά στα κανάλια για το αυτονόητο, μέχρι που να επαναλαμβάνεται ακόμα και σήμερα και να αναγκάζεται ο ίδιος ο Τσίπρας να απαντήσει για τον εαυτό του.

Με τέτοιου είδους προπαγάνδα και απαξία στους πολιτικούς αντιπάλους του ο κος Μητσοτάκης πήρε τις εκλογές, στηρίζει το καθεστώς του  και συνεχίζει να πολιτεύεται. Προφανώς και δεν φταίει μόνο η θρασύτατη προπαγάνδα, αλλά και η εξοργιστική ανεπάρκεια,  η παθητικότητα και επικοινωνιακή ανικανότητα ορισμένων στελεχών του Σύριζα που εμφανίζονται στα κανάλια.

Πολύ φοβάμαι ότι ο Σύριζα ακόμα δεν έχει απαντήσει στην βαθιά απαξία που έχει υποστεί. Πως αυτή η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με την ίδια εικόνα ορισμένων στελεχών του στον δημόσιο λόγο και πως εν τέλει αυτή η αναπάντητη απαξία του εξηγεί σε ένα μεγάλο βαθμό και το δημοσκοπικό του πρόβλημα..