Η επιστροφή της τρομοκρατίας: Το πρώτο χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας από την εποχή της «17Ν»

Η έκρηξη βόμβας στην Alpha Bank στη Σταδίου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας ύστερα από ανώνυμο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» προκαλεί ανησυχία στις αστυνομικές Αρχές.

Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» – πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που δείχνει να έχει επιχειρησιακή ικανότητα.

Πρόκειται για την πρώτη τρομοκρατική ενέργεια στην «καρδιά» της πρωτεύουσας ύστερα από την εποχή της «17Ν» και οι Αρχές θεωρούν πως η νέα γενιά τρομοκρατών «είναι έτοιμη για όλα», εφόσον αψήφησε τόσο το ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν παντού κάμερες όσο και το ότι έκανε το χτύπημα βράδυ Παρασκευής, όταν υπάρχει μεγάλη κίνηση στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Στο παρελθόν εμφανίστηκε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» με χτυπήματα το 2016 και το 2017 – τρία με καλάσνικοφ και ένα με χειροβομβίδα, αλλά υπήρξαν συλλήψεις το 2019. Οι άνθρωποι της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν να υπάρχει συσχετισμός της οργάνωσης «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» που ανέλαβε την ευθύνη για το ανεπιτυχές χτύπημα στα ΜΑΤ, πριν από μερικές εβδομάδες.

Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται:

«Σήμερα (03/02) και ώρα 00:48, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας. Ο μηχανισμός εξερράγη στις 01:29, προκαλώντας υλικές ζημιές. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)».