Η «Καθημερινή», η αθάνατη αγροτιά και η πάπια

Του Στέλιου Κούλογλου

Έγραψα τελευταία για την απίστευτη παραπληροφόρηση της « Καθημερινής », που έγραψε ότι μου αφαίρεσαν τον λόγο στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου παρά το σχετικό βίντεο, που καθόλου δεν έδειχνε κάτι τέτοιο.

Αντί να επανορθώσει, όπως γίνεται παντού στον πολιτισμένο κόσμο, η εφημερίδα επανήλθε με νέο άρθρο κριτικής, εμπνευσμένης αυτή τη φορά από σταλινικούς: κάποια από τα νόθα που έχει αφήσει ο Στάλιν στην Ελλάδα, με κατηγόρησαν τις προάλλες για ένα κύριο άρθρο του Tvxs.gr για μπλόκα των αγροτών.

Δεν το υπέγραφα και όπως έχω επανειλημμένα δηλώσει δεν εμπλέκομαι στη δημοσιογραφική πολιτική του Τvxs.gr. Απλώς ανεβάζω στο twiitter το κύριο άρθρο και τη καθημερινή  γελοιογραφία, ως ένδειξη υποστήριξης σε ένα site που τηρεί τους κανόνες δεοντολογίας και διατυπώνει ελεύθερα  τη γνώμη του, ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή όχι με αυτήν.

Η « Καθημερινή»  υιοθέτησε την σταλινο-κριτική προσθέτοντας και όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας το… 2013 για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, νομίζοντας έτσι ότι μου βγαίνει από τα αριστερά. Υπέρ της αθάνατης αγροτιάς, αλλά κάνοντας τη πάπια για την πρωτοφανή παραπληροφόρηση των αναγνωστών της για όσα συνέβησαν στην συζήτηση  στο Ευρωκοινοβούλιο που προανέφερα.

Την ώρα που έγραφα αυτό το σημείωμα στο αεροπλάνο, ένας άλλος ευρωβουλευτής μου παραπονέθηκε γιατί η ίδια εφημερίδα τον εμφάνιζε ως σίγουρο υποψήφιο στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος, είδηση που δεν είχε καμία σχέση με την αλήθεια. « Δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο για να διασταυρώσουν την είδηση», πρόσθεσε. Σιγά να μην τον έπαιρναν και τηλέφωνο. Στους New York Times είμαστε;

ΑΠΟ ΤΟ TVXS