Η περιουσία του Τράγκα και το αρχείο του

Μεγάλο βάθος αποχτά η υπόθεση με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα καθώς πολιτικούς της ΝΔ εμπλέκει ο Πάρις Κουρτζίδης, στενός συνεργάτης του δημοσιογράφου, ο οποίος μάλιστα ανέλαβε και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος που δημιούργησε ο Γιώργος Τράγκας λίγο καιρό πριν πεθάνει. 

Σε συνέντευξή του στο thestandard.gr, ο Π. Κουρτζίδης είπε αρχικά ότι γνώριζε πως ο Τράγκας είχε 20 και όχι 100 εκατομμύρια περιουσία. Από τα 20, τα 14 προέρχονταν από την πώληση του καναλιού 10.

«Είναι απορίας άξιο γιατί όλα αυτά ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, με μια ανώνυμη καταγγελία… σας θυμίζω ότι τον Σεπτέμβριο ο Γιώργος Τράγκας ήταν αυτός που επιτέθηκε στον έναν του γιο, ο οποίος είναι στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αυτό τα λέει όλα».

«Ο στόχος ήταν να αναστείλει τη δραστηριότητα του κόμματος. Τις πρώτες ημέρες συνασπίστηκαν και οι τρεις κληρονόμοι και τα κρυφά τους σχέδια ήταν πώς θα κλείσουν το κίνημα και πώς θα απαλλαγούν από την παρουσία μου και γι’ αυτό δρομολόγησα γρήγορα τις εξελίξεις και γι’ αυτό μιλούσα και για θρασύδειλους».

Ο Πάρις Κουρτζίδης εμφανίζεται σχεδόν βέβαιος πως πίσω από όλη αυτή την υπόθεση κρύβονται κάποιοι που ήθελαν να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο που κρατούσε ο Τράγκας:

«Έγινε για να υπάρχει ένας μοχλός πίεσης, να ελέγξουν το δημοσιογραφικό αρχείο του Γιώργου Τράγκα. Όταν λέμε ότι είναι προϊόν εκβιασμού. Αν είναι όντως προϊόν εκβιασμού ή αν όντως έπαιξε έναν ρόλο για την αποφυλάκιση του Λαυρεντιάδη, δεν υπάρχει αρχείο;»

Τέλος, ο Πάρις Κουρτζίδης άφησε αιχμές και για άλλους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «σαν τον Γιώργο Τράγκα έχετε αναλογιστεί ή και ξέρετε ότι υπάρχουν;»