Η συνέντευξη Κασσελάκη στον Σκάι: “Η σύγχρονη αριστερά καλύπτει όλη την κεντροαριστερά”

«Δεσμεύομαι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών – Η καπήλευση γίνεται όταν συγκαλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό»

Η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να αμνηστεύει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή για το έγκλημα στα Τέμπη τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και δεσμεύτηκε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Ο κ. Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Κώστα Καραμανλή και παραδέχεται ότι αν μπει φυλακή καταρρέει η κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης και απάντησε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η καπήλευση της εθνικής τραγωδίας γίνεται όταν συγκαλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε τη συνέντευξή του εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς της 28χρονης που δολοφονήθηκε από το σύντροφό της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και επισήμανε την ανάγκη να κατοχυρωθεί ο όρος γυναικοκτονία, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει  νομoθετική πρόταση για την ποινικοποίηση του όρου. «Έχουμε ζήτημα ασφάλεια στην χώρα μας» τόνισε, με τον ίδιο να αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή βία, την πολιτική προστασία, αλλά και την οικονομική ανασφάλεια, που όπως είπε  προκαλεί «βία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Κώστα Καραμανλή και προϊδεάζει ότι εάν ο Καραμανλής πάει στη Δικαιοσύνη θα πέσει η κυβέρνηση. Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;

Αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών και το κατηγορητήριο κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για να αιτιολογήσουμε τις τρεις κατηγορίες: ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, η έκθεση και η διατάραξη της ασφάλειας στις συγκοινωνίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές πράξεις που τις έχουμε δικαιολογήσει πλήρως στο κατηγορητήριο μας. Είναι ξεκάθαρες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις που είχε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για να προστατέψει (..) χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να μην αμνηστευτεί ο Κ. Καραμανλής. Υπάρχουν ξεκάθαρες κατηγορίες». «Θα το καταθέσουμε με χαρά εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευτεί να μην τον αμνηστεύσει (σ.σ τον Καραμανλή). Είχε τόσες προειδοποιήσεις ο υπουργός και είναι βουλευτής αυτή τη στιγμή. Και είχε 157 βουλευτές να τον χειροκροτούν στη Βουλή» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η καπήλευση γίνεται όταν καλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό. Και είναι ντροπή να συγκαλύπτει αυτό το έγκλημα» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι «τη δικαιοσύνη την εμπιστεύομαι». «Αλλά η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και οφείλει να φέρει εις πέρας υποθέσεις όπως οι υποκλοπές που δύο χρόνια είναι αναπάντητες» συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων.

Είναι λιγότερο οικογενειάρχες οι γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη; Η Δικαιοσύνη δεν έχει ζυγαριά. Η Δικαιοσύνη είναι δίκαιη για όλους.

Αναφορικά με το σκάνδαλο Ασημακοπούλου έθεσε το ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία των ψηφοφόρων, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι «είναι πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα για να παραπλανήσεις να επηρεάσεις ψηφοφόρους και πιθανώς για να παρέμβεις στην επιστολική τους ψήφου. Πρώτη φορά στη μεταπολίτευση υπάρχει υπεξαίρεση δεδομένων εκλογέων. Δεν ξέρουμε για το εσωτερικό».  

«Νομίζω ότι με ξέρετε πάρα πολύ καλά. Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκα, σας είπα ακριβώς ποιος είμαι. Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουμε ένσημα στην αγορά. Πέρα από τον πρωθυπουργό που κυριολεκτικά γεννήθηκε για να κυβερνήσει, ο Υπουργός Οικονομικών από τις σπουδές του έγινε κατευθείαν βουλευτής. Ουδέποτε έχει επιχειρήσει στη ζωή του και αυτή τη στιγμή διοικεί το αναπτυξιακό περιβάλλον της χώρας. Αυτό που σίγουρα δεν ξέρουμε είναι το πόθεν της οικογένειας Μητσοτάκη και το πόθεν της ΝΔ. Η ΝΔ έχει κάνει την καλύτερη ρύθμιση χρέους στην ιστορία, αυξάνεται το χρέος κάθε χρονιά επ’ άπειρον. Πώς πληρώνονται τα social media της ΝΔ; Πώς πληρώνεται ο κ. Γκρίνμπεργκ;» τόνισε.

Νομίζω ότι με ξέρετε πάρα πολύ καλά. Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκα, σας είπα ακριβώς ποιος είμαι. Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουμε ένσημα στην αγορά.

«Πώς να εμπιστευτεί ο κόσμος ένα κόμμα το οποίο λογοδοτεί σε τράπεζες» είπε ακόμα για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ αναφορικά με το πόθεν έσχες επισήμανε ότι θα το καταθέσει πριν τις ευρωεκλογές και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο, για την οικογένειά του. «Δεν κρύβομαι» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα μου δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. 

«Ο πήχης μας είναι η απόλυτη ανατροπή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για ένα ξεκάθαρο μήνυμα προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο (…) θέλω να είμαστε σίγουρα πάνω από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών» είπε ακόμα τονίζοντας ότι «αυτό που κάνουμε το χτίζουμε κάθε μέρα. Είμαστε η μόνη παράταξη που έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτή τη στιγμή στις ευρωεκλογές μια καινοτόμα διαδικασία. Δε φοβόμαστε την άμεση δημοκρατία». 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά μία κατάσταση για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα Τέμπη. Είναι λιγότερο οικογενειάρχες οι γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν; Συγχαίρω τον κ. Μητσοτάκη που είναι οικογενειάρχης και αν πιστεύει ότι θίχτηκε, τον προκαλώ να προσφύγει στη δικαιοσύνη» είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με το θέμα με τη Μαρέβα Μητσοτάκη ξεκαθαρίζοντας ότι «θέλουμε δικαιοσύνη για όλους».

«Είμαστε η προτελευταία χώρα στην Ευρώπη σε αγοραστική δύναμη, είμαστε η δεύτερη χώρα σε έμμεσους φόρους και τελευταία στις ιδιωτικές επενδύσεις ως μέρος του ΑΕΠ. Η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να συνδυάζεται με την απόδοση των δαπανών του δημοσίου. Έχουμε περιθώριο να επενδύσουμε στο μέλλον της κοινωνίας (…) Το κράτος δεν επενδύει στα νοσοκομεία» είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και υπογράμμισε επίσης ότι «θέλουμε ανοιχτές αγορές με εργασιακά δικαιώματα και με κράτος δικαίου».

«Ναι στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ» υπογράμμισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ ερωτώμενος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προωθεί η κυβέρνηση επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι «πιστεύουμε στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Πρέπει να επενδύσουμε στα δημόσια πανεπιστήμια».

«Δεδομένος σύμμαχος δεν πρέπει να είμαστε σε τίποτα. Η Ελλάδα πρέπει να έχει τα κατάλληλα ανταλλάγματα» είπε ερωτώμενος για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες τονίζοντας ότι η άμυνα είναι «πρώτη προτεραιότητα». 

Ερωτώμενος για στάση της αστυνομίας απάντησε ότι «πρέπει να έχουμε αποτελεσματική αστυνομία» αλλά και  «καλύτερη και πιο ποιοτική αστυνόμευση στις γειτονιές». «Η σύγχρονη αριστερά καλύπτει όλη την κεντροαριστερά. Σε πολλές προτάσεις θα είμαστε παρεμβατικοί» τόνισε ερωτώμενος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ σε άλλο σημείο χαρακτήρισε πρώιμη τη συζήτηση για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Έχουμε παραπάνω δεδομένα για τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Δεν είναι δυνατόν για ένα τέτοιο δυστύχημα που ήταν πρωτοσέλιδο παγκοσμίως να βλέπουμε αλλοίωση των στοιχείων, μπάζωμα και να μην έχει σε αυτό συμβολή το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να κριθεί. Επίσης έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα. Και ο κόσμος βλέπει τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης. Έχει υπάρξει συμφωνία για την λιτότητα που τώρα εφαρμόζεται και υπάρχει και συγκάλυψη που έχει πρόσωπο. Πάμε να ξαναζυγιστούμε για το καλό του λαού (..) Το έργο μου είναι κοινωνικό. Χτίζουμε κίνημα. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κριθεί. Χρησιμοποίησε ένα τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας πριν τις εκλογές και αυτή τη στιγμή υπάρχει μια καινούργια εναλλακτική λύση σε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών.