Η χούντα έπεσε λόγω της προδοσίας της Κύπρου: 54 χρόνια μετά, δεν ξεχνούμε τα εγκλήματα των δικτατόρων

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Πέρασαν 54 χρόνια από την κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, όταν ξενοκίνητοι Έλληνες αξιωματικοί, εκμεταλλεύθηκαν το πολιτικό χάος που δημιουργήθηκε εκείνα τα μαύρα χρόνια. Οι τότε πολιτικοί έχουν τεράστια ευθύνη. Η Ιστορία, άλλωστε, έχει αποφασίσει.

Οι χουντικοί ξεκίνησαν μία βάρβαρη πορεία που έληξε, δυστυχώς, με το πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου και την τουρκική εισβολή εναντίον της Κύπρου, επτά χρόνια μετά. Τον Ιούλιο του 1974.

Μέχρι σήμερα το βόρειο τμήμα παραμένει κατεχόμενο θυμίζοντας τους προδότες που άνοιξαν την κερκόπορτα στους Τούρκους. Δυστυχώς, ήταν Έλληνες αξιωματικοί. Αργότερα, η αυτοθυσία πολλών στρατιωτικών από την Ελλάδα που πολέμησαν παθιασμένα εναντίον του Τούρκου εισβολέα, έσωσε την τιμή της Πατρίδας.

  • Ότι επρόκειτο περί προδοσίας ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Έχει αποδειχθεί αυτό χάρις στη δημοσιογραφική έρευνα και όσους προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορία, τους κατατάσσουμε με τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, και του άλλου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974.
  • Έγινε μεγάλη προσπάθεια από δημοσιογραφικούς «αστέρες» να αποδείξουν ότι δεν ήταν σχέδιο το διπλό έγκλημα εναντίον της Κύπρου. Ήταν… Έχει αποδειχθεί.

Σκέφτομαι μερικές φορές ότι οι 54χρονοι σήμερα άνθρωποι γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά, το 1967, και οι σημερινοί 47χρονοι γεννήθηκαν το μαύρο έτος του 1974. Φυσικό είναι να μην θυμούνται, ήταν αγέννητοι, ήταν αγέννητες. Όμως, είναι εντυπωσιακό ότι πάρα πολλοί γνωρίζουν γι’ αυτές τις προδοσίες.

Η δικτατορία του Παπαδόπουλου, τον οποίο έχουν ηρωοποιήσει οι χρυσαυγίτες και λοιποί ακροδεξιοί στην Ελλάδα και (δυστυχώς) και στην διχοτομημένη Κύπρο, ελεγχόταν πλήρως από την Αμερική. Τους «διεύθυνε» ο Γκας Λάσκαρης Αβρακώτος, ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της CIA, ο οποίος ήταν ένας μεγάλος αντι-κομμουνιστής μέχρι τύφλωσης. Οι Αμερικανοί τους επέλεξαν ένα προς ένα τους ηγέτες της χούντας Βασικά τους επέλεξαν επειδή ήταν βλάκες και ελεγχόμενοι. Και εκτελούσαν με ακρίβεια τις όποιες εντολές.

Ήταν οι εποχές της πολύ κακής Αμερικής. Αργότερα κυριάρχησε ο Χένρι Κίσιγκερ και το «γλυκό» ήρθε και …έδεσε. Πίστευε ότι ο Μακάριος ήταν φιλοσοβιετικός -βεβαίως ΔΕΝ ήταν- και θα παρέδιδε το νησί στη σφαίρα επιρροής της Μόσχας. Για να είμαστε δίκαιοι, ο τότε Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος νόμιζε ότι η Κύπρος ήταν ο ομφαλός της γης. Και έπαιζε τα δικά του παιγνίδια. Νόμιζε πως ήταν άτρωτος.

Στην πραγματικότητα ήταν ο ηγέτης μίας πολύ μικρής χώρας που άθελα του(;) τα έβαλε με την τότε Αμερική. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η προδοτική χούντα. Ο Παπαδόπουλος δεν ήταν πια στο προσκήνιο. Αφεντικό ήταν ο Δημήτριος Ιωαννίδης. Ο δήθεν «εξαπατημένος». Ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να εκτελέσει το σχέδιο στην Κύπρο. Ανάτρεψε πραξικοπηματικά τον Μακάριο και έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να εισβάλει. Και να μοιράσει με τη δύναμη των όπλων το νησί. Στον κατεχόμενο «βορρά» και στον ελεύθερο «νότο».

Η Κύπρος είναι μία και ενιαία. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν τουρκική προπαγάνδα, την οποία δυστυχώς προωθούν και μερικοί στο νησί που ομιλούν μόνο την …κυπριακή. Αρνούνται να μιλούν τα ελληνικά και νομίζουν οι βλάκες ότι τα κυπριακά είναι μία άλλη γλώσσα. Πόσο ανόητοι!

Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, αρνούμαστε να ξεχάσουμε αυτούς που άνοιξαν την πόρτα στον τουρκικό Αττίλα. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η χούντα είχε βασικό στόχο το ξεπούλημα της Κύπρου. Οι χουντικοί ήταν προδότες.

  • Η λέξη αυτή, όπως και η λέξη προδοσία, είναι εικόνα και ομοίωση των χουντικών. Εγκλημάτησαν στο όνομα ενός αρρωστημένου αντικομμουνισμού και άρρωστου εθνικισμού. Εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των πολιτικών στην Ελλάδα και τον εμφύλιο πόλεμο στην Κύπρο μεταξύ «μακαριακών» και «γριβικών», οδήγησαν την Κύπρο στη σημερινή κατάσταση.

Η χούντα δημιουργήθηκε για να ξεπουλήσει την Κύπρο. Όμως, ήταν λόγω της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε η ανατροπή της. Πλήρωσε το νησί για να επιστρέψει η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Λέγοντας αυτό, δεν ισοπεδώνω τους αγώνες των Ελλήνων αγωνιστών, των Ελλήνων αντιστασιακών, που πολεμούσαν τη χούντα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Όχι, προς Θεού.

Απλά όταν ξεκίνησε το σχέδιο εκτέλεσης του νησιού, μοιραία ακολούθησε η πτώση της ελληνικής δικτατορίας. Αφήνοντας συντρίμμια στην Κύπρο. Και μας θλίβει ότι Έλληνες που πολέμησαν εναντίον της χούντας στο Πολυτεχνείο, υποστηρίζουν σήμερα την παράδοση της Κύπρου στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Πρέπει να ντρέπονται…

ΑΠΟ ΤΟ HELLAS JOURNAL