Η 21η Απριλίου και ο νεοφασισμός

Του Απόστολου Λουλουδάκη

Επειδή αυτά που μου έρχονται στο μυαλό για την κατάσταση που βιώνουμε και αυτά πού μας περιμένουν στην έξοδο του σκοτεινού τούνελ είναι τρομακτικά και δεν θέλω να προκαλέσω αρνητικά τους φίλους μου, θα κάνω μια αναδημοσίευση της περυσινής μου ανάρτησης….

Του χρόνου θα βρισκόμαστε σε ένα κόσμο διαφορετικό θα έχουμε αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις που θεωρούσαμε σταθερές και αναλλοίωτες… Ο κόσμος αλλάζει με μεγάλες ταχύτητες, οι εξελίξεις μας έχουν προσπεράσει, η αστάθεια, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα κυριαρχούν, εκτός τις χαζοχαρούμενες παρέες που ζουν στον κόσμο της ονειροβασίας και έχουν χάσει την επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Η ελπίδα μπορεί να ξαναγεννηθεί εάν οι λαοί πάρουν τη τύχη στα χέρια τους.

Αυτά έγραφα πέρυσι. Ο νεοφασισμός δεν έρχεται σήμερα με τα τανκς ,με τα πολυβόλα, με συλλήψεις, εξορίες, φυλακίσεις …. Παλιομοδίτικες μέθοδοι ….. Το σύγχρονο πολιτικό μάρκετινγκ έχει επιφέρει επαναστατικές τομές στον χώρο της προπαγάνδας ,της επικοινωνίας ,της διείσδυσης του φασισμού στην κοινωνία …

Κυρίαρχο ρόλο παίζει η εικόνα, τα μέσα ενημέρωσης. Αιχμή του δόρατος η ενοχοποίηση των δημοκρατικών θεσμών, ότι η δημοκρατία παράγει σκάνδαλα, διαφθορά, ανασφάλεια, εγκληματικότητα, ξεπούλημα της πατρίδας.

Ο εκφασισμός της κοινωνίας προηγείται ως διαδικασία της πλήρους υποδούλωσης στους δικτατορίσκους και στα τέρατα του φασισμού. Εδώ και δεκαετίες έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εκφασισμού της Ελληνικής κοινωνίας που έχει επιφέρει σοβαρές αλλοιώσεις στην πολιτική μας ζωή.

Μετά την πτώση της Δικτατορίας και την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ υπήρξε περιορισμένη απήχηση των νεοφασιστικών και φίλο -χουντικών οργανώσεων κάτω από το βάρος της προδοσίας της Κύπρου και της οικονομικής κατάρρευσης ενός πρώιμου νεοφιλελεύθερου μοντέλου παρόμοιου με αυτό που εφαρμόστηκε αργότερα στην Χιλή και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και σήμερα είναι το κυρίαρχο ιδεολόγημα στον πλανήτη.

Από την σκανδαλολογία του Μητσοτάκη στον Αυριανισμό του Κουρή, από τα στημένα ειδικά δικαστήρια στα συνταρακτικά σκάνδαλα της περιόδου Μητσοτάκη -Σημίτη, από την πατριδοκαπηλία του Σαμάρα που εγκλώβισε και γελοιοποίησε την χώρα στο διεθνές περιβάλλον, στους Μακεδονομάχους του Άδωνι, του Μιχαλολιάκου, του Σώρρα και της Καϊλής.

Από τις εκπομπές του Νίκου Μαστοράκη φθάσαμε στην Ανίτα και στην προσπάθεια ξεβλαχοποίησης του Νεοέλληνα μικροαστού από τον Βλάχο Πέτρο Κωστόπουλο. Από την βία, την εγκληματική δράση και την τρομοκρατία μιας ύποπτης και αμφιλεγόμενης οργάνωσης της 17 Νοέμβρη , φύτρωσαν τα γελαστά πρόσωπα των χρυσαυγιτών που προστάτευαν τα ανήμπορα γεροντάκια στον Άγιο Παντελεήμονα που τα είχε εγκαταλείψει το επίσημο κράτος στο έλεος του Θεού. Που μοίραζαν τρόφιμα στους Έλληνες πτωχούς και μαχαίρωναν τους Πακιστανούς εισβολείς.

Το ίδιο παραμύθι των φασιστών. Για όλα φταίνε οι μετανάστες, το χρώμα, η θρησκεία, οι Εβραίοι, το αίμα, η φυλή, οι αριστεροί, οι εθνομηδενιστές και τελικά είδαμε και αυτό. “Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”.

Από τους μετανάστες φθάσαμε στην δολοφονία του Φύσσα, στα τάγματα εφόδου Εκκλησιαστικοί παράγοντες ευτυχώς όχι όλοι, από τον άμβωνα συμπορεύονται με τον λαϊκισμό της Ακροδεξιάς. Αυτή η φωτογραφία που αναρτώ είναι χαραχτηριστική και δείχνει τους δεσμούς της Χούντας με μια νέα γενιά κληρικών της εποχής του διορισμένου χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου Κοτσώνη που κατάφεραν την περίοδο που είχε σταθεροποιηθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα να αναρριχηθούν στην ηγεσία της Εκκλησίας και να διεκδικούν ρόλους στην πολιτική.

Ο εκφασισμός της Ελληνικής κοινωνίας γίνεται με σχέδιο και μεθοδικότητα. Πολιτικά πρόσωπα που αντιστάθηκαν στον χρηματισμό και διέθεταν ηθικές αντιστάσεις στα συστήματα διαπλοκής εξαφανίζονται ,άλλα εκτελούνται και κανιβαλίζονται από τα μέσα επικοινωνίας και οι επίορκοι που χρησιμοποίησαν την πολιτική για παράνομο πλουτισμό ,έστησαν οικονομικές δυναστείες, τζάκια, πολιτικές οικογένειες, παρακρατικούς θύλακες και βούτηξαν στην μίζα και στην διαφθορά έχουν την προστασία και την ασυλία των μηχανισμών που δολοφονούν χαραχτήρες, προσωπικότητες, τους ενοχλητικούς.

Βρήκαν το θράσος οι απόγονοι των δοσίλογων της κατοχής, οι υμνητές του Χίτλερ και τα σκουλήκια που θυσίασαν τις ζωές χιλιάδων συμπατριωτών μας στην Κύπρο να μιλάνε για πατρίδα και ανθρωπισμό.

Το βράδυ της 21ης Απρίλη του 1967 έμπαινε η Ελλάδα στον γύψο στα ίδια στρατόπεδα, στα ίδια κελιά βρέθηκαν οι αριστεροί με τους αστικοδημοκράτες κεντρώους και δεξιούς πολιτικούς. Μια χούφτα επίορκων αξιωματικών ενεργούμενα της CIA, εντολοδόχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αναλαμβάνουν την εργολαβία της αναστολής της διαδικασίας εισόδου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση,των διώξεων και του εξευτελισμού του λαού και τελικά της εισβολής,της κατοχής,της διχοτόμησης της Κύπρου.

Το Ελληνικό προτεκτοράτο περνάει κάτω από τον πλήρη Αμερικανο-νατοϊκό έλεγχο. Επτά χρόνια χαμένα που γύρισαν την Ελλάδα δεκαετίες ολόκληρες πίσω. Ημέρα μνήμης. Ποτέ πια Φασισμός…