Θα ξαναπεράσει τη Βουκουρεστίου ο Μητσοτάκης;

Το αστυνομικό δελτίο υπήρξε πηγής πολιτική έμπνευσης προς αντιπολίτευση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά από κάθε περιστατικό βίας έπαιρνε αμπάριζα και έβγαινε: αυτά συμβαίνουν γιατί τα ανέχεται ο  Τσίπρας, που έβγαλε τους εγκληματίες από τις φυλακές. Με εμάς θα κοπούν μαχαίρι.

Ποιος δεν τον θυμάται στις 10 Μάιου 2019,  μετά από μια επίθεση κουκουλοφόρων που έσπασαν βιτρίνες  στη Βουκουρεστίου να λέει επί τόπου:

Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Την επόμενη μέρα των εκλογών τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν. Αν οι πολίτες εμπιστευθούν τη ΝΔ θα επανέλθουν η ασφάλεια και η τάξη“.

Επέμενε  στις 26 Ιουνίου 2019. Οι πολιτικές απροκάλυπτης ανοχής σε διάφορα γκρουπούσκουλα που προσβάλλουν τη Δημοκρατία μας, θα τελειώσουν στις 8 Ιουλίου.

Μέχρι και ό,τι ξέρει το “Ρουβίκωνα” έλεγε: “Ο Ρουβικώνας προέχεται από την μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Τους γνωρίζουμε γιατί ποστάρουν δημόσια στο Facebook”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό News 24/7  ήταν σίγουρος: “Ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης“.

Έφερε το θέμα  και στη Βουλή: “Από τη χρονική στιγμή της αναλήψεως της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, παρατηρείται αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας“.

Μην χάνουμε χώρο και χρόνο.  Κατά τον σημερινό πρωθυπουργό, ο  ΣΥΡΙΖΑ αβαντάριζε την βία και την εγκληματικότητά, και η ΝΔ θα τα τσάκιζε. Δεν τσάκιζαν  καλύτερα τη γλώσσα τους;

Στον έβδομο μήνα  διακυβέρνησης από τη ΝΔ και η εγκληματικότητα  είναι εδώ. Αν είχε  συμβεί  επί Τσίπρα το περιστατικό της Βάρης ο Μητσοτάκης  θα τον κατηγορούσε για συνένοχο  για τα καλάσνικωφ που γαζώνουν.

Κάθε βράδυ μπαίνουν γκαζάκια και κάθε τόσο πέφτουν μολότοφ. Οι ομάδες που  χτυπούν το κέντρο  της πόλης συνεχίζουν.  Η κατάσταση  στο πεδίο της ασφαλείας βαίνει προς το χειρότερο.

 Η αστυνομία  απλώς σκηνοθετεί επεμβάσεις για εκκένωση καταλήψεων .  Όσο για τον Ρουβίκωνα βγάζει γλώσσα στους κυβερνώντες ανεξέλεγκτα.

Κακά τα ψέματα. Όποιος εκμεταλλεύεται κοινωνικά φαινόμενα για να ψηφοθηρήσει τα βρίσκει μπροστά του…

Σ’ αυτό το μέτωπό η αντιπολίτευση έχει την πιο εύκολη δουλειά: να κοπιάρει τις δηλώσεις του Μητσοτάκη και να τον κολλάει στον τοίχο. Και ο ίδιος να μην μπορεί  να ξαναπεράσει από τη  Βουκουρεστίου.