Ικανοποίηση αν πριν απο ένα βρε-ξουτ προηγηθεί ένα brexit

Του Γιώργου Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣΟι Έλληνες ψηφοφόροι αν μπορούσαν και ψήφιζαν στο βρετανικό δημοφήφισμα της Μεγ. Βρεττανίας που θα γίνει στο τέλος του μήνα θα έβγαζαν πανηγυρικά την χώρα αυτή από την ΕΕ .

Η ελληνική κοινή γνώμη τάσσεται συντριπτικά υπέρ της εξόδου για την Αγγλία κι αυτό φυσικά αντανακλά την δική μας δυσπιστία στην Ευρωπαική Ένωση και άσχετα από το αν στην δική μας χώρα όποιο δημοψήφισμα θα γίνονταν θα έδειχνε σταθερή την επιθυμία μας να παραμείνουμε αγκιστρωμένοι στο ευρώ !

Αυτά τα τελευταία χρόνια που αντιλαμβανόμαστε πως το σπίτι μας είναι μισοδιαλυμένο το παρόν του άρρωστου αμπελιού μας σκληρό και το μέλλον της γίδας μας δυσοίωνο, νοιώθουμε μάλλον ευχαρίστηση από την πιθανότητα να πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα.

Και πιο συγκεκριμένα:

Θα βάζαμε και το πόδι μας να της δώσουμε μια κλωτσιά έτσι που περνά τρικλίζοντας δίπλα στο γκρεμό.

Σαν να βλέπουμε πως θα μας χαρακτηρίζει λιγότερο μια πινελιά λάσπης έτσι που τα καταφέραμε και πήγαμε μέσα και ξαπλώσαμε στον ευρωπαϊκό βούρκο, φυσικά και αφύσικα με την αρωγή του κάθε Μπαρόζο και των υπολοίπων.

Σαν να λέμε… καλά τα χρήματα και οι επιδοτήσεις που εισπράτταμε τόσες δεκαετίες, τώρα όμως που η βρύση δεν στάζει νομίσματα, ας πέσει και το υδραγωγείο αφού δεν το σχεδιάσανε σωστά.

Με λίγα λόγια:

Νοιώθουμε κάποια ικανοποίηση εμείς οι Έλληνες αν πριν απο βρε-ξουτ -που θα μας πουν- προηγηθεί ένα brexit.